Δελτίο Τύπου: Ενισχύεται η Θεσσαλονίκη – Παλαιομοδίτικη η αντιπολίτευση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Με αφορμή τη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής της Ά Περιφέρειας Στράτος Σιμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παρακολουθώντας από κοντά τη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για τα έργα υποδομής της πόλης που έχει εξαγγείλει, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε για μια ακόμη φορά στη Θεσσαλονίκη. Από τα σχέδια ανάπλασης της ΔΕΘ, του στρατοπέδου Παύλου Μελά και του γηπέδου του ΠΑΟΚ, έως τις συγκοινωνιακές υποδομές της πόλης η έως σήμερα σημειωθείσα πρόοδος είναι εξαιρετικά σημαντική. Διανύουμε τα τελευταία μέτρα ώστε το μεγάλο πάρκο καινοτομίας, η Thess INTEC, να έχει αποκτήσει στη Θέρμη τις απαραίτητες δημόσιες εκτάσεις για την έναρξη κατασκευής των εγκαταστάσεών του. Ο ΟΑΣΘ βελτιώνει τις υπηρεσίες του με την αρχή να έχει γίνει από τις γραμμές προς την ύπαιθρο του νομού, μέσω της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ. Δημοπρατήθηκαν από την ΕΓΝΑΤΙΑ τα υπολειπόμενα τμήματα των αξόνων Μουδανιά-Ποτείδαια, Θέρμη-Γαλάτιστα και κυρίως η σύνδεση ΟΛΘ με ΠΑΘΕ. Η υπερυψωμένη περιφερειακή, το περίφημο fly-over, σε λίγους μήνες θα δημοπρατηθεί ως ΣΔΙΤ. Αφήνω τελευταίο το Μετρό για το οποίο μετά τη λύση που δόθηκε στη Βενιζέλου ο χρόνος παράδοσής του, ως ενιαίο έργο, τον Απρίλιο του 23, είναι απολύτως εφικτός.
Οι απαιτούμενες δράσεις είναι σύνθετες, αλλά όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά τα χρονοδιαγράμματα πρέπει να τηρούνται.
Τέλος αφήνω ασχολίαστη την ουσία της δήλωσης της κ.Νοτοπούλου για το Μετρό και την προσωπική της σε μένα αναφορά. Αποτελεί παραφωνία σε μια περίοδο που η πόλη με μέθοδο και πρόγραμμα ενισχύει τις υποδομές της. Απλώς την ενημερώνω ότι οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους πρέπει να αλλάξουμε όλοι, ιδιαίτερα όσοι έχουμε θεσμικό ρόλο».