Δελτίο Τύπου: «ΚΑΤΑ ΒΟΥΤΣΗ, ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΚΑΤΑ ΒΟΥΤΣΗ, ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Η Ελληνική Πολιτεία, με τον πιο θεσμικό τρόπο, με την απόφαση δηλαδή της δικαιοσύνης σε πλήρη αντιστοιχία με το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, διακήρυξε ότι φαινόμενα σαν αυτό της «Χρυσής Αυγής» δεν έχουν χώρο να ευδοκιμήσουν στον τόπο μας.
Ταυτόχρονα από χθες γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας, κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να καρπωθεί πολιτικά την απόφαση και όπως κάνει συνήθως να συμβολοποιήσει πρόσωπα και γεγονότα.
Σήμερα, επίσης γίναμε μάρτυρες στη Βουλή μιας απόπειρας, διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της κ. Ραγκούση, να αποσείσει τις ευθύνες της για την αναμενόμενη μειωμένη ποινή των πρωτεργατών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αλλά και τη μη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Τακτικισμοί «εν κενώ» θα έλεγα.
Ήρθε έπειτα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Βούτσης, ουσιαστικά να απολογηθεί λέξη-λέξη για την επί 4,5 χρόνια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με χαλαρή, κοινοβουλευτικά, αντιμετώπιση του φαινομένου.
Την παρομοιάζω, ως «Κατά Βούτση απολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή», σε μια ανιστόρητη φυσικά αντιστοιχία με την «Απολογία του Σωκράτη».
Το πολιτικό όμως κώνειο το δίνουν συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες.
Πολύς λόγος επίσης γίνεται για τη θεωρία των δύο άκρων. Ο κ. Βούτσης μίλησε για καταδικαστέα ριζοσπαστικοποίηση τμήματος της δεξιάς. Δεν καταδίκασε όμως την υπαρκτή ριζοσπαστικοποίηση της αριστεράς, από την οποία η κεντροδεξιά παράταξη έχει να επιδείξει δεκάδες θύματα.
Αυτή είναι η θεωρία των δύο άκρων και όχι η διαστρεβλωμένη, όπως την παρουσιάζει η αριστερά, εμπλέκοντας ακόμη και τους «αγανακτισμένους».