Είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ (Συνέντευξή μου στο «MyPortal».gr)

  • Είναι ο στόχος της ΝΔ, μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η αυτοδυναμία;
Ναι είναι στόχος και μάλιστα εφικτός. Πρέπει όμως να κινητοποιηθούν και να προσέλθουν στις κάλπες όλοι όσοι επιθυμούν η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα και πιστέψτε με είναι πολλοί. Μάλιστα, με διαφορετικές αφετηρίες.
  • Δεν ενέχει όμως εκβιαστικά στοιχεία το “αυτοδυναμία ή εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο”;
Τα προβλήματα της χώρας είναι μεγάλα και η επίλυση τους απαιτεί μία κυβέρνηση σταθερή η οποία απερίσπαστη θα κάνει το έργο της. Με τη φράση «αυτοδυναμία ή εκλογές το Δεκαπενταύγουστο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε μετ’ επιτάσεως την ανάγκη την οποία περιέγραψα πριν.

 

  • Debate τελικά γιατί δεν έγινε; O κ. Μητσοτάκης γιατί δεν κάνει διάλογο με τον κ. Τσίπρα;
Θεωρώ ότι η συζήτηση για το debate ενδιαφέρει μόνο τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους και καθόλου τον ελληνικό λαό. Άλλωστε, ακόμη και μόνο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να συζητούσαν θα υπήρχαν τόσο αυστηροί κανόνες που οι πολίτες δεν θα ενημερώνονταν περισσότερο.
  • Η ΝΔ μιλάει για εις βάρος της σκευωρία στην υπόθεση Novartis. Θα κάνετε εξεταστική επιτροπή;
Η σκευωρία για τη NOVARTIS πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Αποτελεί απαίτηση της δημοκρατίας μας. Οι θεσμοί δεν πρέπει να καταρρακώνονται. Φυσικά, πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι θεσμοθετημένες για ανάλογες περιπτώσεις διαδικασίες. Θυμίζω τη φράση του Αντώνη Σαμαρά ότι «θα τους πάω μέχρι τέλους».

 

  • Τι προτείνει η ΝΔ στο θέμα του ΟΑΣΘ; Θα γίνει εκ νέου ιδιωτικοποίηση;
Πιστεύω ότι απαιτείται ένα νέο σχήμα με τη συμμετοχή των παλαιών μετόχων και του δημοσίου το οποίο θα λάβει μέρος σε ένα διεθνή διαγωνισμό. Ένας ΟΑΣΘ με τις υποδομές και τη τεχνογνωσία που διαθέτει, αν αποκτήσει σύγχρονη διοίκηση και μείνει μακριά από κομματικές παρεμβάσεις, δεν πρέπει να φοβάται τον ανταγωνισμό.
  • Δεν αναγνωρίζετε θετική πρόοδο κατά την θητεία αυτής της κυβέρνησης στην πρόοδο του Μετρό Θεσσαλονίκης;
Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε το έργο στον «αυτόματο πιλότο» με όλα τα προβλήματα του λυμένα. Έτσι, προχώρησαν τα έργα πολιτικού μηχανικού. Στο θέμα όμως της Βενιζέλου και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που έπρεπε να διαχειριστεί έχουν κάνει «μια τρύπα στο νερό». Κινδυνεύουμε να μην κατασκευαστεί ο σταθμός Βενιζέλου, ενώ η καθυστέρηση στις Η/Μ εγκαταστάσεις συμπαρασύρει όλο το έργο.
  • Η πρώτη παρέμβαση που θα κάνει η ΝΔ αλλά και εσείς αν βγείτε βουλευτής, ποιές θα είναι;
Έχω ένα πάθος με την αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου του Θερμαϊκού κόλπου και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ. Ήδη, βέβαια, τη σημασία για την πόλη αυτής της αξιοποίησης έχουν κατανοήσει οι φορείς, αλλά και η ΝΔ. ‘Όλοι  μαζί θα παλέψουμε ώστε αυτός ο ανεκμετάλλευτος πλούτος επιτέλους να δει εποχές βιώσιμης ανάπτυξης.