ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ( ΣΤΟ Radio North, ΣΤΙΣ 26-5-2022)

-Είναι κρίμα το Κυβερνείο της πόλης μας ( Παλατάκι) να μένει αναξιοποίητο. Πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον όλοι οι φορείς της πόλης μας, ακόμα και ο Δήμος Καλαμαριάς. Θεωρώ πως μπορεί να βρεθεί μια λύση μικτής χρήσης ώστε να μπορεί να φέρνει έσοδα για τις συντηρήσεις του αλλά ταυτόχρονα να λειτουργεί και ως μιας μορφής μουσείο για την περιοχή.
– Για όλο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης έχω την άποψη οτι πρέπει να γίνει ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου στο οποίο θα παραχωρηθούν όλες οι δημόσιες εκτάσεις και μετά να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις ιδιωτικών αν χρειασθεί. Με τον τρόπο αυτό όλοι οι δήμοι θα έχουν έσοδα και θα μπορέσουν να μειώσουν και τα δημοτικά τέλη η να έχουν καλύτερη και μεγαλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες.
-Γίνονται βήματα ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη, βέβαια αυτό εξαρτάται πολύ από την πορεία των έργων παραχώρησης του λιμανιού. Ξεκινάει ήδη η ακτοπλοϊκή γραμμή για την Σμύρνη, προχωράει η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού, προχωράει ο προαστιακός σιδηρόδρομος και επίσης θα ανακαινιστεί και το κτήριο που είναι ο επιβατικός σταθμός.
-Στο κέντρο των μεγάλων πόλεων και ιδιαίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπάρχει επαγγελματική επαιτεία. Αυτό οφείλεται επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τα πταίσματα άρα δεν μπορεί να επέμβει κανείς. Η επαγγελματική επαιτεία πρέπει να γίνει πλημμέλημα. Πρέπει πρώτα να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και μετά να μπορεί να επεμβαίνει η αστυνομία.
Μπορείτε να ακούσετε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» στο Radio North 98.0 με την Ειρήνη Γκελή