ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΑΒΟΛΟΥ; (Άρθρο μου στο site 60plus.gr)

0
Στην επικαιρότητα έρχεται, πλέον, το θέμα των νέων ταυτοτήτων, όχι γιατί έτσι θα διευκολυνθεί η ζωή των πολιτών, αλλά διότι αρκετοί γοητευμένοι από θεωρίες συνωμοσίας θεωρούν ότι περιέχουν GPS για γεωεντοπισμό στην καλύτερη περίπτωση ή είναι όργανα του διαβόλου στην χειρότερη.
Η κατάσταση αυτή εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς φοβάμαι ότι και πάλι η Βόρεια Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία ειδικότερα θα ηγηθούν αυτής της αντίδρασης. Άλλωστε ηγήθηκαν στο παρελθόν και στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.
Βλέπουμε, λοιπόν, να κυριαρχούν σήμερα στη δημοσιότητα οι ουρές στα αστυνομικά τμήματα της Κοζάνης από πολίτες που με τη δικαιολογία ότι «πλύθηκε» η ταυτότητα τους ζητούν νέα. Επιθυμούν ουσιαστικά να «προλάβουν» την έκδοση των νέων ταυτοτήτων από Σεπτέμβριο ώστε να απαιτηθούν μετά άλλα δέκα χρόνια για να αλλάξουν αυτή που θα τους δοθεί τώρα.
Πάντα και σε όλες τις κοινωνίες υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που γοητεύεται από τις θεωρίες συνωμοσίας. Υπάρχουν, όμως, και επί μέρους πρόσωπα ή σύλλογοι ή ακόμη και κόμματα, τα οποία χρησιμοποιούν αυτούς τους συμπολίτες μας για ιδιοτελείς λόγους. Συνήθως για λόγους είτε προβολής είτε για εκλογικούς.
Προσοχή, πάντως, ώστε όσοι έχουμε δημόσιο λόγο και ορθολογισμό στην σκέψη, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους συγκεκριμένους ανθρώπους με υποτιμητικό τρόπο και με απαξιωτικές εκφράσεις, αλλά με πειστικά επιχειρήματα. Διαφορετικά θα αντιδράσουν με μεγάλη συσπείρωση που ευνοεί όσους για καθαρά εκλογικούς σχεδιασμούς θέλουν να τους εκμεταλλευτούν.
Οφείλουμε, επίσης, να εξηγήσουμε ότι με τις νέες ταυτότητες προσαρμοζόμαστε με τον σύγχρονο κόσμο και θα μπορούμε ταυτόχρονα να ταξιδεύουμε με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρίες. Φυσικά, δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ορθολογισμό απόψεις ότι οι νέες ταυτότητες είναι όργανα του διαβόλου, αλλά ακόμη και τότε δε χρειάζεται να επιτιθέμεθα αγρίως στο θρησκευτικό συναίσθημα.
Μεγάλο ρόλο στο να καμφθούν οι αντιδράσεις προφανώς θα παίξει και η επίσημη εκκλησία, αλλά και η πίεση στα κόμματα πέραν της Νέας Δημοκρατίας να πάρουν θέση ώστε να ξεχωρίσει «η ήρα από το σιτάρι». Ήδη η ΝΙΚΗ στέκεται απέναντι στις νέες ταυτότητες. Οι Σπαρτιάτες και η Ελληνική Λύση τι θα κάνουν; Να τονίσω ότι τα τρία αυτά κόμματα, βρίσκονται σε έναν άτυπο πολιτικό ανταγωνισμό μεταξύ τους.
Τέλος, δυστυχώς, όπως και να έχει, αντί να συζητάμε για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας, με τις πολύ φιλεργατικές ρυθμίσεις, ασχολούμαστε με «όργανα του διαβόλου» και ηλεκτρονικό γεωεντοπισμό όλων.