Ενίσχυση του λιανεμπορίου εν όψη Πάσχα. (Στο Άτλας TV, στις 23-4-21)

H απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου καλύπτει πρωτίστως στον εμπορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης. Είναι σημαντικό ότι δε χάθηκε η εβδομάδα πριν το Πάσχα.
Πρέπει να δημιουργηθεί για το λιανεμπόριο ένα πρόγραμμα αντίστοιχο με αυτό της εστίασης και όσο επιστρέφουμε στην κανονικότητα η Κυβέρνηση θα παίρνει και άλλα μέτρα ελάφρυνσης. Σημαντικό βήμα ήταν η διάταξη να μην πληρωθούν οι επιταγές του Μαΐου κάτι που δείχνει την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης σε όλη την αγορά.
Η Κυβέρνηση δε λογαριάζει το πολιτικό κόστος εν μέσω πανδημίας. Δεν πρέπει να μετακινηθούμε στην επαρχία, καθώς η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη εμφανίζουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων και τα επίπεδα εμβολιασμένων δεν είναι επαρκή. Είναι μια απόφαση που πάρθηκε μετά τη σύσταση των ειδικών. Το σχέδιο ανάκαμψης είναι έτοιμο να παρουσιαστεί και να αρχίσει άμεσα η υλοποίηση του.
Όπου υπάρχει πρόβλημα η Κυβέρνηση νομοθετεί και προχωράει στην επίλυση του. Μεγάλο στοίχημα παραμένει ο έλεγχος του ποσοστού ανεργίας μόλις επανέλθουμε στην κανονικότητα.
Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικά» στο Άτλας TV με την Κατερίνα Σμυρλή.