ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024: ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. (Άρθρο μου στο «The Opinion»)

Οι ευρωεκλογές πραγματοποιούνται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και συνεχώς αποσταθεροποιούμενο παγκόσμιο περιβάλλον. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και στη Λωρίδα της Γάζας αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποσταθεροποίησης. Μια ισχυρή ΕΕ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις.
Τα προσεχή χρόνια η ΕΕ έχει, επίσης, να διαχειριστεί, μεταξύ άλλων, τρία βασικά θέματα. Συγκεκριμένα, τη μεταναστευτική πολιτική, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημοσιονομική σταθερότητα. Πρόκειται για ζητήματα που ενδιαφέρουν και επηρεάζουν άμεσα την Ελλάδα. Η χώρα μας έχει κληθεί να διαχειριστεί μεγάλο όγκο προσφυγικών ροών ενώ η οικονομική της ενίσχυση με ευρωπαϊκά κονδύλια αποτελεί, διαχρονικά, βασική της προτεραιότητα. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι οι ευρωεκλογές πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη καμπή για την  ΕΕ και την Ελλάδα.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξάλλου, έχει θέσει το διακύβευμα των ευρωεκλογών. Η πολιτική σταθερότητα πρέπει να διατηρηθεί. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη ΝΔ θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και στις ευρωεκλογές.
Υπάρχει ανάγκη συστράτευσης και κοινής προσπάθειας όλων μας στη ΝΔ, για να πείσουμε όσον το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Οι ψηφοφόροι προσερχόμενοι στις κάλπες θα πρέπει να ψηφίζουν κρίνοντας τα κόμματα από το έργο που έχουν επιτελέσει. Στόχος της ΝΔ είναι μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλής στο πλαίσιο της ΕΕ.
Σε μια χρονική περίοδο που η ακραία πόλωση και ο λαϊκισμός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι κυρίαρχος, η ΝΔ αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη επιλογή, ενώ ο ακροδεξιός λαϊκισμός δεν παρασύρει πλέον πολλούς.
Η ΝΔ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και κυρίως με συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες μεταρρυθμιστικές προτάσεις είναι απαραίτητο να συνεχίσει να έχει στα χέρια της το πηδάλιο της χώρας. Δεν πρέπει, άλλωστε, να λησμονούμε ότι η ΝΔ ήταν εκείνη που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ, αλλά και εκείνη που έδωσε σκληρές μάχες για να την κρατήσει στην Ευρώπη. Δεν χρειάζονται, επομένως, πειραματισμοί ούτε στην Ευρωβουλή. Γι’ αυτό ένας ακόμη στόχος πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της ελληνικής φωνής στην Ευρώπη, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερα τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ διαθέτει καλύτερες επιλογές σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κόμματα.
Η Ελλάδα δεν αποτελεί, πλέον, τον «φτωχό συγγενή» της ΕΕ. Αντίθετα, αποτελεί έναν βασικό γεωστρατηγικό εταίρο και πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Οι Έλληνες με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές μπορούμε να δώσουμε στη χώρα μας ακόμη μεγαλύτερη δύναμη.