Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα μετά τη νίκη της ΝΔ (Δήλωσή μου στην εφημερίδα «Politik Press», 19-07-2019)

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τη νίκη της ΝΔ, η οποία συνοδεύτηκε από μία ισχυρή αυτοδυναμία.
Το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφές και ευδιάκριτο, καθώς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζητούν να βγάλουμε την χώρα από μία πορεία, που διακρίθηκε από ισχνούς ρυθμούς ανάπτυξης, υπερφορολόγηση και έλλειψη επενδύσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, η εκλογή μου στην Ά Θεσσαλονίκης με την ΝΔ με γεμίζει με ευθύνη και με επιφορτίζει με την ανάγκη να εκπροσωπήσω επάξια τους δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν.
Χρέος μου είναι, στηρίζοντας την κυβέρνηση της ΝΔ, να συνεισφέρω με όλες τις δυνάμεις μου σε μία πορεία με ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο.
Στην εκλογική μου περιφέρεια προέχει η αντιμετώπιση ορισμένων κρίσιμων ζητημάτων, όπως το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών, του Μετρό και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, με προτεραιότητα την δυτική Θεσσαλονίκη.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο για την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, όπως αναλυτικά περιέγραψε ο Πρόεδρος μας και Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ένα σχέδιο που η κυβέρνηση μας έχει κληθεί να κάνει πράξη από τις 8 Ιουλίου για να μπορέσει να βγάλει από την αφάνεια και την υπανάπτυξη την περιοχή.
Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί περισσότερο από ποτέ αδήριτη ανάγκη η κατάρτιση ενός συγκροτημένου και ρεαλιστικού πλάνου αξιοποίησης και διασύνδεσης όλων των υποδομών στη Θεσσαλονίκη και στη Β. Ελλάδα, που είτε κατασκευάζονται από τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ μεγάλα έργα, είτε αφορούν στις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν την τελευταία δεκαετία.
Γι’ αυτό βλέπουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μην έχει επαρκή οδική και σιδηροδρομική σύνδεση (φαινόμενο που υπάρχει και σε άλλα λιμάνια της Β. Ελλάδας), να υπάρχει γενικώς πολύ φτωχή αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου για εμπορευματικές μεταφορές, να μην μπορούν να κατασκευαστούν μετά την πάροδο ετών λίγες εκατοντάδες μέτρα δρόμου στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής για να λυθεί το αφόρητο κυκλοφοριακό πρόβλημα του καλοκαιριού κτλ.
Όλα τα παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οράματος, αλλά οφείλονται στην μέχρι πρότινος απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου, το οποίο να έχει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη και όχι την ταλαιπωρία πολιτών και επιχειρήσεων.
Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου στην εξυπηρέτηση των αναπτυξιακών στόχων της κυβέρνησης μας και στην ανάταξη της Θεσσαλονίκης, που επιβάλλεται να καταλάβει την θέση που της αρμόζει στην Ν.Α. Ευρώπη.