Η κυβέρνηση Σαμαρά ξεκίνησε τη διαδικασία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη την τελείωσε. Τα υπόλοιπα είναι «περί όνου σκιάς». (Στο Κανάλι Ένα 90,4 fm, στις 12-10-2020)

Η υπόθεση με την Τουρκία, όπως λέω εδώ και μήνες, θα κλιμακώνεται συνεχώς. Η Τουρκία έχει στον πυρήνα της ιδεολογίας της, το θέμα της γαλάζιας πατρίδας και πιστεύει ότι η αναστάτωση που προκαλεί στη Μεσόγειο βοηθάει τον σκοπό της. Αυτό βέβαια εξυπηρετεί διπλωματικά εμάς, γιατί γίνεται αντιληπτό, ακόμα και στους πιο δύσπιστους ευρωπαίους, ότι διάλογος με την Τουρκία δε μπορεί να υπάρξει. Η εξωτερική πολιτική, τον τελευταίο χρόνο, είναι τέτοιας μορφής που συνδυάζει πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά κινήσεις που εκθέτουν την Τουρκία διεθνώς.
Το Σεπτέμβριο του 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά ξεκίνησε τη διαδικασία για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη την τελείωσε. Τα υπόλοιπα είναι «περί όνου σκιάς».
Η κυβέρνηση τους τελευταίους 16 μήνες έχει παράγει μεταρρυθμιστικό έργο. Βέβαια ο κορωνοϊός δημιούργησε καθυστερήσεις στον τομέα των μεταρρυθμίσεων. Αλλά ακόμα και έτσι έγιναν σημαντικές κινήσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η άυλη συνταγογράφηση.
Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στην εκπομπή «Προπαντός Ψυχραιμία» στο Κανάλι Ένα 90.4 fm του Πειραιά με τον Νίκο Μπαρδούνια.