Η πανδημία είναι αγώνας πολλών ημιχρόνων. (Στο Kontra Channel, στις 20-4-21)

➡ Η Κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της πανδημίας. Δεν μπορούμε να κρίνουμε την απόδοση μίας ομάδας σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα με βάση ένα μόνο χρονικό διάστημα. Στη συνολική διάρκεια της πανδημίας η κυβέρνηση διαχειρίστηκε καλά τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Προχωρά γρήγορα και με άριστη οργάνωση ο εμβολιασμός. Αίολο το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι δε χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα τα self test.Δεν υπήρχαν σε μεγάλη διαθεσιμότητα στην αγορά όπως τώρα. Αυξήσαμε τις ΜΕΘ σε 1540 οι οποίες τώρα φτάνουν σε πληρότητα 80%, αλλά το πρόβλημα έλλειψης ΜΕΘ προϋπήρχε και προ της πανδημίας.
➡ Η αντιπολίτευση στηρίζει το άμεσο άνοιγμα της εστίασης χωρίς να λαμβάνει υπόψη την κατάσταση της πανδημίας με σκοπό να είναι αρεστή και να «κλέψει» κάποιες ψήφους.
➡ Πρέπει να ληφθούν μέτρα επιπλέον στήριξης για το λιανεμπόριο όμοια με αυτά της εστίασης και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα. Επίσης πρέπει να απλωθούν οι επιταγές Μαΐου σε βάθος χρόνου, μέσω επιδότησης με χαμηλά επιτόκια για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.
➡ Μείωση του βάρους με ρύθμιση των χρεών σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελάφρυνση του Ιδιωτικού χρέους.
Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στο κανάλι Kontra Channel και την εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ 24» με τον Σπύρο Σουρμελίδη.