Η σχέση μας με τις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Πομπέο, ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρή στρατηγικά όσο είναι σήμερα (Στο Euro Channel TV, στις 28-09-2020)

Η σχέση μας με τις ΗΠΑ, όπως ανέφερε και ο Πομπέο, ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρή στρατηγικά, όσο είναι σήμερα. Ευελπιστώ όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων να πάρουν σάρκα και οστά οι υποστηρικτικές δηλώσεις τόσο των ΗΠΑ όσο και των λοιπών ευρωπαίων εταίρων μας.
Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας θα επεκταθούν σε διάρκεια και πόρους όσο παραμένουν οι περιορισμοί λειτουργίας των επιχειρήσεων λόγω covid-19. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι το επόμενο ΤΕΠΙΧ και το εγγυοδοτικό πρόγραμμα θα βασίζεται σε χαμηλούς τζίρους, δηλαδή θα μπορούν να συμμετέχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο από 200 έως 300 χιλ. ευρώ το χρόνο.
Ατυχής στιγμή η προμήθεια των μασκών στα σχολεία, η οποία προκάλεσε έντονο τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Όμως η πανδημία έχει πολλές παραμέτρους και η κυβέρνηση αποδεδειγμένα έπραξε τα καλύτερα για την προστασία των πολιτών.
Για την υποθαλάσσια δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Αντίθετα υπάρχει τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου εναντίον του ελληνικού δημοσίου η οποία επιβάλλει να πληρωθούν 150 εκατ. ευρώ επειδή δεν έγινε το έργο, χωρίς υπαιτιότητα της κατασκευάστριας εταιρείας. Εάν βρεθεί κάποιος τρόπος να γίνει το έργο με αυτά τα χρήματα ως συμμετοχή του δημοσίου πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να εξεταστεί.
Συζητάμε για την επικαιρότητα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο τηλεοπτικό κανάλι Euro Channel, με τον Αλέξανδρο Φερραίο.