Η Θεσσαλονίκη έχει συγκεντρωμένα στο κέντρο της πόλης όλα τα στέκια (Στη «Φωνή της Ελλάδας», στις 28-4-21)

Οι λοιμωξιολόγοι παρατηρούν μια αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, γι’ αυτό και αρχίζουν να εξετάζουν και να οργανώνουν την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.
Η Θεσσαλονίκη έχει συγκεντρωμένα στο κέντρο της πόλης όλα τα στέκια, κάτι που σε συνδυασμό με τους πολλούς φοιτητές δημιουργεί την εικόνα του συνωστισμού, κατάσταση που ελπίζουμε να μειωθεί από Δευτέρα με το άνοιγμα της εστίασης. Είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν κάποια θέματα τεχνικού χαρακτήρα, καθώς βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.
Τα μέχρι τώρα μέτρα αποσκοπούσαν στο να μην κλείσουν τα καταστήματα και να μην αυξηθεί η ανεργία εν μέσω της πανδημίας. Ωστόσο, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει επιπλέον μέτρα, μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα, με τη βοήθεια της δημοσιονομικής χαλάρωσης και το Ταμείο Ανάκαμψης. Δε χρειάζεται να καταστροφολογούμε.
Η διαβούλευση για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπορούσε να γίνει διότι δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια. Βέβαια, αν προκύψουν θέματα θα γίνουν και κάποιες αλλαγές.
Η Τουρκία λόγω της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής μας και των διπλωματικών, στρατιωτικών και πολιτικών ενεργειών μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η διπλωματική ενδυνάμωση της πολιτικής μας ισχύος έγκειται και στη δημιουργία πιο στενών σχέσεων με τις ΗΠΑ.
Η Ελλάδα αποτελεί το προγεφύρωμα του δυτικού τρόπου ζωής απέναντι στο τμήμα του Ισλάμ που είναι επεκτατικό. Η Κυβέρνηση χειρίζεται πολύ καλά τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και δημιουργεί συμμαχίες. Είμαι οπαδός του Ατλαντισμού, καθώς θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο συμφέρον για τη χώρα.
Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ » Η Φωνή της Ελλάδας».