Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ. (Στην εφημερίδα Πολιτική)

0
Η προώθηση της απασχόλησης, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, η κατάλληλη κοινωνική προστασία, η ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων που θα επιτρέψουν ένα υψηλό και διαρκές επίπεδο απασχόλησης και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελούν μερικά μόνο από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης. Παρά τις δυσμενείς διεθνείς οικονομικές και γεωπολιτικές συγκυρίες η κυβέρνηση κατάφερε, όχι μόνο να διαχειριστεί με επιτυχία την κατάσταση, αλλά και να διαθέτει μια πλούσια κοινωνική ατζέντα που γίνεται αντιληπτή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Η ισχυρή, βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, η αξία της ακίνητης περιουσίας, η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, το υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα για όλους  (αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση ή ακόμη και κατάργηση φόρων ), και το σύγχρονο επιτελικό κράτος που βρίσκεται δίπλα στον πολίτη είναι πλέον μια ορατή πραγματικότητα.
 Άριστα είναι και τα δείγματα γραφής στην εξωτερική πολιτική. Η θέση της Ελλάδας έχει ενισχυθεί αισθητά. Τα εθνικά συμφέροντα έχουν προωθηθεί και η παρουσία της Ελλάδος στην ΕΕ έχει αναβαθμιστεί. Σημαντικό είναι το έργο της κυβέρνησης και όσον αφορά το μεταναστευτικό. Το πρόβλημα μπορεί να μην έχει λυθεί, αλλά η κατάσταση έχει σαφώς βελτιωθεί σε σχέση με τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, η αύξηση των επιστροφών, η λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος των ΜΚΟ, η διεθνοποίηση της κρίσης και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών συνέβαλαν καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Ειδικά όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Πολλά έργα έχουν υλοποιηθεί, άλλα έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και άλλα ήδη δρομολογούνται. Όλα αυτά τα έργα σε συνδυασμό με τις επενδύσεις θα διαμορφώσουν για την πόλη μας ένα σύγχρονο μητροπολιτικό προφίλ.
 Για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επανακαθορίσει τις προτεραιότητες της πολιτικής της και ο Πρωθυπουργός έχει ξεδιπλώσει ένα σχέδιο με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Όλα τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση συντελούν στην ενίσχυση και ενδυνάμωση των ελληνικών νοικοκυριών. Ασφαλώς, υπάρχει ακόμη περιθώριο λήψης και άλλων πρωτοβουλιών που θα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, όλοι οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι λήφθηκαν πολλά και αναγκαία μέτρα σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, κάποια από τα οποία, πριν την θεσμοθέτησή τους, θεωρούνταν ουτοπικά για την Ελλάδα.
Πριν πάμε στην κάλπη θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχαμε μια άλλη κυβέρνηση. Τα 4 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκαν καταστροφικά για την πατρίδα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι αγκυλωμένος πολιτικά και ιδεολογικά και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη σοβαρότητα των περιστάσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ μη μπορώντας να αντιπαρατεθεί πολιτικά με την Κυβέρνηση καταφεύγει στον μόνο δρόμο που ξέρει: στη λάσπη και την παραφιλολογία. Το δίλημμα είναι το εξής: πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή Τσίπρας για πρωθυπουργός; Η απάντηση είναι εύκολη: Καλύτερα μια κυβέρνηση με λάθη παρά μια λάθος κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που παράγει έργο είναι φυσικό να κάνει και κάποια λάθη. Η επιλογή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί μονόδρομο, μονόδρομο ευημερίας και ανάπτυξης για τη χώρα.