Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. (Στις 13-9-21)

 Σεβασμιώτατε, κύριε δήμαρχε, συνάδελφοι στη Βουλή, στην τοπική αυτοδιοίκηση, διάβαζα τις προάλλες μία έρευνα σε αμερικάνικα πανεπιστήμια. Για το ποιά είναι τα κύρια στοιχεία ώστε να πετύχει κάποιος στη ζωή του. Το πρώτο δεν ήταν η γνώση. Ήταν η αυτοπεποίθηση, η εργατικότητα, η υπομονή, η επιμονή.
Και ερχόμενος εδώ και ακούγοντας όλα αυτά, τα οποία, φίλε πρόεδρε είπες, και γνωρίζοντας την πορεία των ανθρώπων του Αριστοτέλη, αυτόματα σκέφτηκα ότι δεν χρειαζόταν να γίνουν οι μελέτες αυτές. Εδώ έπρεπε να έρθουν, στον «Αριστοτέλη». Να δουν του «Αριστοτελίτες» πως έχουν καταφέρει στη ζωή αυτά που αποδεικνύονται με έρευνες. Είστε ζωντανό παράδειγμα, είστε η επιτομή, αυτού του οποίου ονομάζουμε ενσυναίσθηση. Αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα που μας δίνουν τη δυνατότητα να πάμε μπροστά. Παράλληλα, επίσης, έχω διαβάσει κάπου ότι είναι καλό όσο μεγαλώνουμε, στις πόλεις που μεγαλώνουμε να υπάρχουν άγκυρες. Μην αλλάζουν τόσο πολύ οι πόλεις ώστε να είμαστε ξένοι μέσα τους. Και ο «Αριστοτέλης», όσο αφορά στην Καλαμαριά και όλη τη Θεσσαλονίκη, είναι μια τέτοια άγκυρα την οποία καταφέρνετε να τη φωτίζετε συνέχεια με το πάθος, με την όρεξη σας, με τις οικογένειες σας.
Να σας έχει ο Θεός καλά και να συνεχίσετε με αυτήν την όρεξη και το πάθος και κυρίως να διδάσκετε σε εμάς, στα παιδιά μας που για τα πράγματα αυτά είναι περισσότερο εύκολα από ότι για εμας και πολύ περισσότερο για εσάς ότι θέλει δύναμη, αυτοπεποίθηση, πίστη στο Θεό και όλα στο τέλος πηγαίνουν καλά. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Επίσης, έχουμε συμφωνήσει με τον φίλο τον Γιώργο, αλλά πέρσι δεν μπορούσε, να πάμε στη Βουλή τους «Αριστοτελίτες», γιατί οι «Αριστοτελίτες» είναι αυτοί που έχουν κατασκευάσει τα έδρανα της Βουλής.
Ο covid ήταν αυτός, που δεν μας επέτρεψε να το κάνουμε πέρσι, γιατί είχα συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής. Και φαντάζομαι μαζί μας θα είναι και όλοι οι βουλευτές, όλοι οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης. Μαζί και με τους «Παπαφιώτες» που επίσης συμμετείχαν στη κατασκευή. Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ.