ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ(2-4-2022)

ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ 1ο ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κύριοι Υπουργοί, συνάδελφοι βουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της κεντρικής διοίκησης του κόμματος, κύριες και κύριοι, αγαπητοί Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες. Την πολιτική την αισθάνομαι ως μια συμμετοχή στα κοινά, με έναν και μοναδικό σκοπό. Να βελτιώνει συνεχώς τη ζωή των πολιτών, των πολίτων που συμμετέχουν στο σύνθημα μας.
Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος που τα τελευταία 3 χρόνια στηρίζω μια κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία πραγματικά μέσα από συνεχείς κρίσεις βελτιώνει συνεχώς το επίπεδο ζωής των πολιτών και το βελτιώνει όχι μόνο οικονομικά, το βελτιώνει και κοινωνικά, το βελτιώνει και σε επίπεδο ποιότητας ζωής. Κυρίως μέσα από τα οικονομικά υπουργία, κυρίως μέσα από το υπουργείο ανάπτυξης και μέσα από το υπουργείο υποδομών. Στο σύνθημα του Συνεδρίου εκτός από τους πωλητές, βλέπω συμμετέχουν οι επενδύσεις και τα έργα υποδομής. Χωρίς επενδύσεις ιδιωτικές και δημόσιες, χωρίς έργα υποδομής για την ολοκλήρωση των οποίων θα συμμετέχουν και ιδιώτες δεν μπορούμε να μιλάνε για βελτίωση της ζωής των πολιτών. Η Θεσσαλονίκη σε αυτόν τον σχεδιασμό έχει πολύ κεντρικό ρόλο.
Γίνονται πολλά, πρέπει να γίνουν και άλλα, πρέπει να γίνουν περισσότερα. Εγώ θα αναφερθώ σε αυτά που πρέπει να γίνουν, γιατί αυτά που γίνονται τα γνωρίζουν ήδη οι πολίτες, τα ανέφεραν και οι προηγούμενοι ομιλητές. Η Δυτική Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή έχει περισσότερο πληθυσμό, νέο πληθυσμό απ’οτι ο κεντρικός Δήμος και η Καλαμάρια. Πολλοί νέοι άνθρωποι, παντρεύτηκαν, έκαναν οικογένειες και πήγαν δυτικά. Αυτούς τους πολίτες πρέπει να τους προσέξουμε ιδιαίτερα, γι’αυτο η ωρίμανση του έργου για την επέκταση του μέτρο δυτικά πρέπει να επιτάχυνθει. Ένα δεύτερο θέμα για το οποίο πρέπει να αναφερθώ είναι το παραλιακό μέτωπο για το οποίο αναφέρθηκαν και οι προλαλήσαντες.
Εκεί λοιπόν έχω την άποψη ότι όπως έγινε στην Αθήνα επι προ προηγούμενης κυβέρνησης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να δημιουργηθεί μια κρατική εταιρία η οποία ουσιαστικά θα μπορέσει να τρέξει το έργο παρά πολύ γρήγορα, μακριά απο τις αγκυλώσεις του δημοσίου. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό, αυτός ο άξονας, αυτός ο πνεύμονας, του παραλιακού μετώπου πρέπει πολύ πολύ γρήγορα να αναπτυχθεί, ήδη σε μια τέτοια κατεύθυνση κινείται η περιφέρεια.
Τρίτον έχουμε το κυβερνείο, το κυβερνείο πέφτει, το παλατάκι.. και εκεί πρέπει οι αρμόδιοι, που δεν είναι οι αρμόδιοι το Υπουργείο Πολιτισμού πια γιατί είναι διατηρητέο, δεν είναι μνημείο πρέπει να κινηθούν γρήγορα. Σε μια τέτοια κατεύθυνση λοιπόν πρέπει όλοι να συμβάλουμε, κυρίως οι τοπικοί βουλευτές, κυρίως τα κομματικά στελέχη ώστε πραγματικά να ωθήσουμε μια κυβέρνηση παράγει συνεχώς έργο, μέσα απο κρίσεις, σε μια τέτοια κατεύθυνση και έτσι να ωφελήσουμε την πόλη μας.
Ευχαριστώ πολύ. Καλό Προσυνέδριο.