ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΡΟΜΑ ( ΣΤΙΣ 6-11-2022)

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΡΟΗ:
«Η εμπειρία μου από την επαφή με τους Ρομά έχει αποδείξει ότι η εκπαίδευση, είναι ο κύριος παράγοντας για να λύσουν πολλά από τα προβλήματα της ζωής τους και αυτό δεν αφορά μόνο τους Ρομά αλλά αφορά όλους. Έχουμε ένα παράδειγμα, στο Δενδροπόταμο, τον Φάρο του Κόσμου που έχει πετύχει και έχει πετύχει γιατί ο υπεύθυνος, ο Πατέρας Αθηναγόρας κάθε πρωί πηγαίνει και παίρνει τα παιδιά από το σπίτι για να πάνε στα σχολεία. Έτσι λοιπόν σήμερα μετά από χρόνια υπάρχουν παιδιά που κάνουν μεταπτυχιακό στην Αμερική.
Πήρα, λοιπόν, την πρωτοβουλία εδώ και δυο χρόνια και ετοίμασα μια νομοθετική ρύθμιση η οποία θα επέτρεπε, γιατί ακόμη δεν έγινε δεκτή και για αυτό θέλω την συμπαράσταση όλων, στους καθηγητές και στους δασκάλους που υπηρετούν σε σχολεία στα οποία υπάρχει μεγάλη μαθητική διαρροή, να έχουν ειδική μοριοδότηση. Δηλαδή, να δίνονται κίνητρα σε δασκάλους και καθηγητές, κίνητρα που θα συναρτώνται ανάλογα με το πόσο θα μειώνουν αυτή τη μαθητική διαρροή. Το παλεύω δύο χρόνια, είμαι κυβερνητικός βουλευτής αλλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα. Αφορά κυρίως στο υπουργείο παιδείας. Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση είχε και την αποδοχή της Μητροπόλης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως. Θέλω να πω ότι η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις. Να κάτι, Γιάννη Αμανατίδη, το οποίο μπορούμε να παλέψουμε μαζί. Να μην είμαστε θεωρητικοί, να μην μιλάμε στον αέρα. Δύο χρόνια και δεν τα κατάφερα, αν και κυβερνητικός βουλευτής, πιέζοντας παρά πολύ!
Από την μεριά του υπουργείου εργασίας και της σχετικής Γενικής Γραμματείας, τα πράγματα είναι καλά. Έως τώρα προσωπικά δεν τα κατάφερα, μέσω του υπουργείου παιδείας, άρα λοιπόν πρέπει να πιέσουμε και να πιέσετε για μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Αν το παιδί πάει σχολείο, όλα σιγά σιγά θα διορθωθούν. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αλλά θέματα, απλώς βάζω το συγκεκριμένα στο τραπέζι. Είμαι στη διάθεση σας, να ενώσουμε δυνάμεις. Φορείς, Ρομά και βέβαια κόμματα σε μια τέτοια κατεύθυνση.