Προσωπικά επιθυμώ ο πολιτικός λόγος να ασχολείται καθαρά με τα προβλήματα των πολιτών (Στο BlueSky TV, στις 12-12-2020)

Τα τελευταία χρόνια που είμαι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, προσπαθώ να απέχω από μικροπολιτικές και να μην κρίνω την προσωπική ζωή πολιτικών, παρότι μας δίνονται πολλά δικαιώματα από την αντιπολίτευση. Προσωπικά επιθυμώ ο πολιτικός λόγος να ασχολείται καθαρά με τα προβλήματα των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, έκανε και κάνει πολιτική αναδεικνύοντας το προφίλ του φτωχού και λαϊκού παιδιού, προσπαθώντας να προσεγγίσει τα μεσαία και φτωχά στρώματα της κοινωνίας. Όταν λοιπόν κάνει τέτοια πολιτική και επί μια εβδομάδα ο αντιπολιτευτικός του λόγος αφορά την ποδηλατάδα του πρωθυπουργού, είναι επόμενο να καρπώνεται μετά τη κριτική για τη βίλα και την πλουσιοπάροχη διαβίωσή του.
Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα οι μεγαλύτερες ηλικίες, είναι κλεισμένοι στα σπίτια και φοβούνται. Ίσως γι’ αυτό υπάρχει αυτή η αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας τις τελευταίες μέρες. Πολλοί συμπολίτες μου, όπως και εγώ, έχουμε χάσει δικούς μας ανθρώπους λόγω του κορονοιού.
Στον τομέα της οικονομίας το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η αγορά δηλαδή το εμπόριο. Υπάρχουν κλάδοι που δεν έχουν πρόβλημα, όπως ο πρωτογενής τομέας και οτιδήποτε συνδυάζεται με αυτόν. Η κυβέρνηση έδωσε 2 δις ευρώ με την επιστρεπτέα προκαταβολή, με το 50% να είναι δωρεάν. Η 5η επιστρεπτέα προκαταβολή θα λάβει υπόψη και τους τζίρους Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου και θα είναι εξαιρετικά γενναιόδωρη.
Η κυβέρνηση πέτυχε πλήρως στο πρώτο απαγορευτικό. Είναι γεγονός ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπως σε όλη την Ευρώπη ήταν σφοδρότερο. Το υγειονομικό σύστημα της χώρας χρειάζεται αλλαγή, δε γίνεται όμως μέσα σε 7 μήνες να γίνουν όσα δεν έγιναν επί 10 χρόνια.
Συζητάμε για την πολιτική επικαιρότητα και τις εξελίξεις στην υγεία και την οικονομία στην τηλεόραση BLUE SKY, με τον Κώστα Χαρδαβέλλα.