Στόχος του click away είναι να βοηθήσει, έως ένα βαθμό, την αγορά & να αποφορτίσει τις ταχυμεταφορές (Στην Εγνατία τηλεόραση, στις 14-12-2020)

Στόχος της διαδικασίας “click away” είναι να βοηθήσει, έως ένα βαθμό, την αγορά και να αποφορτίσει τις ταχυμεταφορές.
Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι ένα μέτρο που έγινε ευρέως αποδεκτό από τον εμπορικό κόσμο και τους επιχειρηματίες. Υπάρχει αίτημα το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής να είναι επιχορήγηση από την 1η φάση της, ενώ για την επόμενη, τη 5η δηλαδή, εξετάζεται η δυνατότητα να είναι δωρεάν το 70%. Η 5η επιστρεπτέα προκαταβολή θα λάβει υπόψη της και τη περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, οπότε θα είναι δικαιούχοι ακόμα περισσότεροι επιχειρηματίες.
Η κυβέρνηση στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με μέτρα όπως είναι η μείωση των ενοικίων, η αναστολή πληρωμών, η επιστρεπτέα προκαταβολή με στόχο επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζόμενοι να επιβιώσουν οικονομικά της πανδημίας και να αντέξουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση επί του παρόντος. Βλέπουμε τη Γερμανία να μπαίνει ξανά σε φάση lockdown καθώς το άνοιγμα της αγοράς επιδείνωσε την κατάσταση στο υγειονομικό τους σύστημα.
Το πρόβλημα το έχει κυρίως η αγορά και η εστίαση. Ο πρωτογενής τομέας, οι επενδύσεις και η βιομηχανία πηγαίνουν καλά. Θα «πέσουν» στην αγορά 7 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ τα οποία θα επανεκκινήσουν την οικονομία. Επειδή τους μήνες της πανδημίας οι καταθέσεις αυξήθηκαν όταν οι συνθήκες ομαλοποιηθούν ένα μεγάλο μέρος τους θα «γυρίσει» στην αγορά.
Κανείς δεν κυβερνά με τέλειο τρόπο, πάντα υπάρχουν λάθη και αστοχίες, όμως η κυβέρνηση τα αναγνωρίζει και άμεσα τα διορθώνει. Γι΄αυτό η αντιπολίτευση, αδυνατώντας να έχει ουσιαστικές θέσεις επενδύει στην πανδημία και κάνει αντιπολίτευση με «πτώματα».
Το εμβόλιο θα το κάνω και μάλιστα από τους πρώτους. Πιστεύω ότι όσοι είναι αντίθετοι μόλις αρχίσει ο τακτικός εμβολιασμός και φανούν τα οφέλη του, θα αλλάξουν γνώμη.
Συζητάμε για την επικαιρότητα στην Εγνατία τηλεόραση, στην εκπομπή «Εδώ Μακεδονία» με τον Αντώνη Οραήλογλου.