ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

Θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη την οποία αρχικά υιοθέτησα μετά τις επιλογές του κ.Τσίπρα για τις υποψηφιότητες των αυτοδιοικητικών εκλογών και σιγά-σιγά μετατρέπεται σε πεποίθηση.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι με κάθε τρόπο ο κ.Τσίπρας επιδιώκει οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν μετά τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, ίσως ακόμη και τον Ιούνιο. Τον ενδιαφέρει η δική του πολιτική επόμενη μέρα, όχι του ΣΥΡΙΖΑ και σε καμμία περίπτωση της χώρας.
Γνωρίζοντας ότι θα χάσει θέλει πρώτα να αναδείξει σε όλη την Ελλάδα αρκετά στελέχη της δικής του γενιάς,είτε στις πρώτες εκλογές πχ Ηλιόπουλος, Νοτοπούλου (δεν θα εκλεγούν αλλά θα αποκτήσουν μεγάλη αναγνωρισημότητα) είτε σε κυβερνητικές θέσεις πχ Χατζηγεωργίου, Καλογήρου, Μωραίτης και Τόλκας.
Επόμενη του κίνηση θα είναι η τοποθέτηση τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μεγάλες πιθανότητες εκλογής. Θα δημιουργήσει έτσι μία σκληρή και ευάριθμη δική του ομάδα βουλευτών, χωρίς τα βαρίδια των διαφόρων συνιστωσών.
Το ίδιο θα επιχειρήσει και σε επίπεδο ευρωψηφοδελτίου όπου όμως εκεί θα επιδιώξει μία περισσότερο κεντροαριστερή στελέχωση.