ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ (ΣΤΟ amna.gr)

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία δεν θα βάλει τη χώρα σε νέες περιπέτειες», δηλώνει, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος εκφράζει την πεποίθηση ότι οι ψηφοφόροι θα εμπιστευθούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για μια ακόμα τετραετία.
«Το δίλημμα είναι πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ή Αλέξης Τσίπρας; Η απάντηση είναι εύκολη αν συγκρίνει κανείς τα πεπραγμένα τους κατά το χρόνο διακυβέρνησής τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε: Καλύτερα μια κυβέρνηση με λάθη παρά μια λάθος κυβέρνηση», επισημαίνει ο κ. Σιμόπουλος.
Σε ότι αφορά στη Θεσσαλονίκη τονίζει πως το όραμα του είναι η υλοποίηση πολιτικών που θα κάνουν την πόλη πιο φιλική για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες, ενώ σημειώνει πως οι προοπτικές για την πόλη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υποψηφίου με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Στράτου Σιμόπουλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Νίκο Ρούμπο:
ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου;
ΑΠ: Το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και μπορεί να συνοψιστεί στην εξής φράση πρόοδος ή οπισθοδρόμηση.
Η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας αποτελεί τον κεντρικό στόχο της ΝΔ. Δεν πρέπει να λησμονείται ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ η οικονομία αναβαθμίστηκε 12 φορές και ήδη απέχει ελάχιστα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Στόχος πλέον είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η οποία θα σηματοδοτήσει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας και την επανένταξή της στις ανεπτυγμένες οικονομίες. Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, θα μειώσει το κόστος του δανεισμού για το κράτος και τους ιδιώτες. Η Ελλάδα συνεπώς, χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία δεν θα βάλει τη χώρα σε νέες περιπέτειες.
Άλλος στόχος είναι η ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Τα δείγματα γραφής της εξωτερικής πολιτικής επί διακυβέρνησης ΝΔ είναι άριστα. Τα εθνικά συμφέροντα έχουν προωθηθεί μέσω της ενίσχυσης του ρόλου της διπλωματίας αλλά και της εξωστρέφειας και των εξαγωγών. Η παρουσία της Ελλάδος στην ΕΕ και παγκοσμίως έχει αναβαθμιστεί, έχουν ενδυναμωθεί οι δεσμοί της χώρας μας με συμμάχους και έχει επανακαθοριστεί η προσέγγιση προς την Τουρκία.
Σημαντικό είναι το έργο της κυβέρνησης και όσον αφορά το μεταναστευτικό. Το πρόβλημα μπορεί να μην έχει λυθεί, αλλά η κατάσταση έχει σαφώς βελτιωθεί. Η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, η αύξηση των επιστροφών, η λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος των ΜΚΟ, η διεθνοποίηση της κρίσης και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών συνέβαλαν καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Είναι κατανοητό ότι μόνο μια κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα για να συνεχιστεί η πρόοδος σε όλους τους τομείς.
ΕΡ: Ποιοι παράγοντες εκτιμάτε ότι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών;
ΑΠ: Η προοπτική βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών είναι αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι πολίτες έχουν κατανοήσει ότι έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Οι φόροι και οι εισφορές έχουν μειωθεί, ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί 3 φορές, οι συντάξεις έχουν επίσης αυξηθεί, το αίσθημα ασφάλειας έχει ενισχυθεί, ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί σημαντικά, το επίδομα γέννησης ήδη χορηγείται, ο χρόνος απονομής των συντάξεων έχει μειωθεί, η ταλαιπωρία των πολιτών μειώθηκε με την ψηφιοποίηση του κράτους, προγράμματα όπως το «Σπίτι μου», το «Κάλυψη», το «Ανακαινίζω-Νοικιάζω», το «Νταντάδες της Γειτονιάς», το «Πρώτο Ενσημο» κ.λπ. έχουν βοηθήσει σημαντικά τα ελληνικά νοικοκυριά. Φυσικά και πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα για την ανακούφιση των Ελλήνων. Η δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης της ΝΔ θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
ΕΡ: Ποια είναι τα ζητήματα που θέτετε στην προεκλογική σας εκστρατεία σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη και το μέλλον της;
ΑΠ: Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που γεννήθηκα και ζω. Όραμά μου είναι η υλοποίηση πολιτικών που θα κάνουν την πόλη πιο φιλική για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες. Οι προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Ήδη ξεκίνησαν τα έργα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά προκειμένου να μεταμορφωθεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. Σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει η λειτουργία του μετρό της Θεσσαλονίκης. Το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης θα είναι στη διάθεση όλων των Θεσσαλονικέων και θα τους εξυπηρετεί για τις μετακινήσεις τους. Οι μετακινήσεις πλέον θα γίνονται ταχύτερα και χωρίς καμία ταλαιπωρία, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που εδώ και χρόνια ταλανίζει την πόλη μας. Στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού θα συντελέσει και η υπερυψωμένη περιφερειακή. Η νέα Ανατολική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης (Flyover) θα αποτελεί τη μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα, με συνολικό μήκος έργου 13 χιλιόμετρα. Το νέο υπερσύγχρονο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, που θα ανεγερθεί, έχει χωροθετηθεί στο πρώην Στρατόπεδο «Καρατάσου», δίνοντας μεγάλη ώθηση στη δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Νέες σχολικές αίθουσες έχουν ήδη κατασκευαστεί και χρησιμοποιούνται στη δυτική Θεσσαλονίκη. Στο παραλιακό μέτωπο στην περιοχή του Δενδροποτάμου προχωράει το έργο του αντλιοστασίου έτσι ώστε να συνδεθεί το αντλιοστάσιο ακάθαρτων στο Δενδροπόταμο με το βιολογικό καθαρισμό. Πρόκειται για έργο που αναμένεται να αλλάξει ριζικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δυτικών περιοχών της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή Καλοχωρίου-Πόντου αλλά και στη διαπλάτυνση της οδού Πόντου. Βάσει όλων αυτών, που μόνο ενδεικτικά αναφέρθηκαν, γίνεται αντιληπτό ότι η πόλη αλλάζει πλέον μορφή.
Πρώτη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δρομολογούνται τόσο πολλά έργα υποδομής στην πόλη μας. Πρώτη φορά έχει σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σημαντικών παρεμβάσεων που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και αφορά τη δυτική Θεσσαλονίκη. Η ανάδειξη της ΝΔ σε πρώτη δύναμη στις προσεχείς εκλογές θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και το ξεκίνημα νέων που θα διευκολύνουν τη διαβίωση των Θεσσαλονικέων. Εξάλλου, η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης καταδεικνύει το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την πόλη μας. Η συγκεκριμένη κίνηση εκτός από συμβολικό έχει και ουσιαστικό περιεχόμενο, καθώς στόχος είναι να προχωρήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τα έργα για τα οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί. Η δεύτερη τετραετία της ΝΔ είναι απαραίτητη προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα που θα μεταμορφώσουν την πόλη και θα την καταστήσουν μητροπολιτικό κέντρο.
ΕΡ: Ποιο είναι το μήνυμά σας στους ψηφοφόρους;
ΑΠ: Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και προοπτική ευημερίας και όχι από αστάθεια και δημαγωγία. Οι ψηφοφόροι προσερχόμενοι στις κάλπες θα πρέπει να ψηφίζουν κρίνοντας τον καθέναν από το έργο που έχει επιτελέσει. Όπως πολύ σωστά τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σκοπός μας δεν είναι η σύγκρουση αλλά η σύγκριση. Το δίλημμα είναι το εξής: πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ή Αλέξης Τσίπρας; Η απάντηση είναι εύκολη αν συγκρίνει κανείς τα πεπραγμένα τους κατά το χρόνο διακυβέρνησής τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε: Καλύτερα μια κυβέρνηση με λάθη παρά μια λάθος κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που παράγει έργο είναι φυσικό να κάνει και κάποια λάθη. Η επιλογή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί μονόδρομο ευημερίας και ανάπτυξης για τη χώρα. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος θα μας εμπιστευθεί τη μεγάλη ευθύνη να κυβερνήσουμε τον τόπο και για την επόμενη τετραετία.