ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΣΤΙΣ 4-1-2022)

«Όταν μιλάμε για χαμένη παιδικότητα, ταυτόχρονα πρέπει να μιλήσουμε για θέματα ταυτότητας. Παιδικότητα και ταυτότητα πρέπει στη νέα κατάσταση που ζούμε να είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Μίλησε πριν ο εκπρόσωπος της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης για ορισμένα θέματα τα όποια συμβαίνουν παγκόσμια. Η πλειοψηφία όμως δεν ακολουθεί πλέον αυτές τις τάσεις. Ακόμα και οι εκπρόσωποι της παγκοσμιοποίησης, αυτοί οι οποίοι για πολλά χρόνια την προωθούσαν ζητούν σήμερα συγγνώμη γιατί αναγνωρίζουν πλέον ότι θέματα ταυτότητας, έθνους, θρησκείας βρίσκονται στη πρωτοπορία.
Είμαι, λοιπόν, αισιόδοξος ότι περνάμε πλέον σε μια κατάσταση, η οποία είναι μεταβατική, όπου η έννοια του έθνους και της ταυτότητας θα προχωρήσουν με πιo γρήγορους ρυθμούς. Είναι μια δύσκολη προσπάθεια αλλά είμαι σίγουρος ότι το συνέδριο σας θα διερευνήσει την παιδικότητα σε σχέση με την ταυτότητα γιατί αν τα μικρά παιδιά μέσα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα αρχίζουν να μαθαίνουν την έννοια της ταυτότητας θα ανακτήσουν και μέρος της χαμένης παιδικότητας.
Τέλος, έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ναι υποχωρεί διαχρονικά τα τελευταία χρόνια σε θέματα ταυτότητας. Είμαι σίγουρος ότι από το συνέδριο σας θα προκύψει και το μήνυμα για περισσότερα θέματα ταυτότητας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».