Συνέντευξη στην εφημερίδα «Karfitsa»(13-07-2019)

Σχολιάστε μου το εκλογικό αποτέλεσμα. Σίγουρα η αυτοδυναμία είναι η επίτευξη του κύριου στόχου της ΝΔ, τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά για τους πολίτες; Τι να περιμένουν στην ουσία από τη νέα κυβέρνηση;
Προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η “οξυγόνωση” της οικονομίας, της αγοράς και των επιχειρήσεων. Δεν μπορεί να είναι στρατηγικός στόχος της χώρας η επιδοματική πολιτική, την οποία άσκησε με συνέπεια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ενισχύονται στοχευμένα οι αδύναμοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η χώρα χρειάζεται να προχωρήσει στην παραγωγή “νέου πλούτου”, ο οποίος θα διαχυθεί ισόρροπα στο σύνολο της κοινωνίας. Το ζήτημα δεν είναι να διανέμουμε μεταξύ μας τα εναπομείναντα Ευρώ, αλλά πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν οι αποδοχές των εργαζόμενων και θα μειωθεί και η φορολογία.
Στο πλαίσιο αυτό, χωρίς να υποτιμώ καθόλου την ανάγκη η χώρα να έχει δημοσιονομική σταθερότητα, θέλω να τονίσω την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο κράτος, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας και παράλληλη σημαντική μείωση της ανεργίας.
  • Με την συμμετοχή σας στο επόμενο κοινοβουλευτικό σώμα, σίγουρα θα υπάρχουν κάποια θέματα που θα θέλετε να προτάξετε ως βουλευτής, ποια είναι αυτά;
Έχω σταθερά την άποψη ότι τα αποτελέσματα έρχονται με σκληρή δουλειά, μέθοδο, υπομονή και επιμονή.
Το επιβεβαιώνει η θητεία μου στην προηγούμενη κυβέρνηση της  ΝΔ στη Γενική Γραμματεία  Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Παλεύω εδώ και χρόνια, με απτά αποτελέσματα, για μια Θεσσαλονίκη με σύγχρονες υποδομές, κόμβο συνδυασμένων μεταφορών, τουριστικό προορισμό, διεθνές εκπαιδευτικό και ιατρικό κέντρο.
Από τα αποτελέσματα της θητείας μου στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων προς όφελος της Θεσσαλονίκης ξεχωρίζουν η λύση των προβλημάτων του Μετρό, οι κόμβοι στην Δυτική Περιφερειακή, η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη, οι δεκάδες σχολικές αίθουσες, η νέα πτέρυγα των χειρουργείων στο ΑΧΕΠΑ, η μονάδα ΡΕΤ στο Θεαγένειο κα.
Με την βουλευτική μου ιδιότητα θα επιδιώξω να προωθήσω όλες τις μεγάλες παρεμβάσεις που απαιτούνται να υλοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου η πόλη να καταλάβει την θέση που της αξίζει.
Στο πλαίσιο αυτό βαρύτητα δίνω στην ολοκλήρωση του Μετρό και κυρίως στην ταχύτερη δυνατή προώθηση των έργων στο σταθμό Βενιζέλου, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχασε 4,5 χρόνια χωρίς να μπορέσει να προωθήσει την ολοκλήρωση του.
Στον ΟΑΣΘ επείγει η αλλαγή της διοίκησης του και η εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να μπορούν οι Θεσσαλονικείς να εξυπηρετηθούν με επάρκεια το επόμενο χρονικό διάστημα. Ένας ΟΑΣΘ, χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, με σύγχρονο management, με εξορθολογισμένο το κόστος λειτουργίας του, χάριν των υποδομών και της τεχνογνωσίας, που διαθέτει, δεν πρέπει να φοβάται τον ανταγωνισμό.
Άλλες παρεμβάσεις που θα προωθήσω ως βουλευτής Θεσσαλονίκης είναι οι εξής:
–           Η αξιοποίηση στρατοπέδων της Θεσσαλονίκης με συμμετοχή και ιδιωτών.
–           Η ανάπτυξη του δυτικού παραλιακού μετώπου με συμμετοχή και επενδυτών.
–           Η άμεση έναρξη της διαδικασίας αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς με σύμπραξη Δήμου και επενδυτών.
–           Η δημιουργία μαρίνων, πλωτών πισινών και ξενοδοχείων στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
–           Η ολοκλήρωση των μελετών που χρηματοδοτήσαμε το 2014 για την θαλάσσια αστική συγκοινωνία και κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων.
–           Η ανάπλαση της περιοχής γύρω από την οδό Λέοντος Σοφού και την οδό Πτολεμαίων, που στέγαζε παλαιότερα εκατοντάδες βιοτεχνίες.
–           Η ανάπλαση της περιοχής γύρω από τα Πανεπιστήμια. Για τη δράση αυτή και την προηγούμενη μπορεί να υπάρχει χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
–           Η ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου. Το 2014 είχαμε εξασφαλίσει τους πόρους για τις σχετικές μελέτες, αλλά η διαδικασία, όπως συνήθως, βάλτωσε.
–           Η ανάπλαση της Στοάς του Αγίου Μηνά, σημαντικό μέρος της οποίας ανήκει στις «Κτιριακές Υποδομές». Εκεί, μπορεί να δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης μία περιοχή με καταστήματα παραδοσιακών επαγγελμάτων, στα πρότυπα της επένδυσης που πραγματοποιείται στην Στοά Μοδιάνο.
–           Η προώθηση της ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
–           Η επίλυση των προβλημάτων στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.