Τα φαρμακεία είναι σταθμοί της πρωτοβάθμιας φροντίδας. (Στην ΕΡΤwebradio, στις 23-3-21)

Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Η Φωνή Της Ελλάδας.
Ο ιός είναι άγνωστος. Είναι ανώφελο να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη, διότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την εξέλιξη της πανδημίας.
Ο ψυχισμός των πολιτών είναι βεβαρυμμένος, για αυτό και υπήρξε προσπάθεια από τη πλευρά της Κυβέρνησης, ώστε να ανοίξουν τα μαγαζιά στις 29/03, κάτι που τελικά βλέπουμε ότι δεν είναι εφικτό.
Η Κυβέρνηση πρέπει να εξαντλεί κάθε πιθανότητα για συνεργασία. Ωστόσο, όταν αυτό δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι εύλογο ότι θα καταφεύγει και σε στο μέτρο της επίταξης.
Η αντιπολίτευση επικεντρώνεται σε ήσσονος σημασίας ζητήματα και τα μεγενθύνει. Δυστυχώς, αυτή η τακτική έχει αποτέλεσμα σε μια μερίδα των πολιτών.
Οι φαρμακοποιοί είναι ανέφικτο να επωμιστούν όλο το βάρος του να προμηθεύουν και να εκτελούν δωρεάν 10.000.000 τεστ την εβδομάδα. Τα φαρμακεία αποτελούν σταθμούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αποσυμπίεση του συστήματος υγειας.
Η Τουρκία δυστυχώς δεν άλλαξε στάση επί της ουσίας. Η πολιτική της παραμένει η ίδια και οι συνέπειες είναι δεδομένες. Ακόμη και αν υπάρξει περίοδος ύφεσης, θα επανέλθει σε τακτικές γνώριμες και για αυτό η ελληνική πλευρά πρέπει να κινείται αποτελεσματικά ,όπως και κάνει,για να αντικρούσει οποιαδήποτε απειλή.