Το εργατικό δίκαιο πρέπει να διατρέχει και το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (Στο KONTRATV, στις 28-07-2020)

Το εργατικό δίκαιο πρέπει να διατρέχει και το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η «μπίζνα» που λέτε εσείς, για μένα, εκφράζει την επιχειρηματικότητα και την παραγωγικότητα. Ο «σχολάρχης» που λέτε εσείς, είναι ο επιχειρηματίας που παράγει έργο και πληρώνει φόρους στο ελληνικό δημόσιο. Το νομοσχέδιο της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι μεταρρυθμιστικό, διέπεται από κανόνες και ουσιαστικά κάθεται απέναντι από την αντιμεταρρύθμιση Φίλη.
Στα θέματα της εξωτερικής πολιτική θεωρώ ότι υπάρχει ομοψυχία παρά τις επιμέρους διαφορές. Η εξωτερική πολιτική εκφράζεται από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών και την Κυβέρνηση. Η ελληνική πλευρά θέλει διάλογο για την υφαλοκρηπίδα ενώ οι Τούρκοι θέλουν να μας σύρουν σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης.Η άμεση κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων και της κυβέρνησης ανάγκασαν τους Τούρκους να κάνουν πίσω.
Σχετικά με την πρώτη κατοικία υπάρχει για εννέα μήνες ένα πρόγραμμα επιδότησης με «ευρύχωρα» κριτήρια, που μπορεί να επεκταθεί.Αυτό εξαρτάται και από την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.
Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra Channel, στην εκπομπή «KONTRA 24» με την Αναστασία Γιάμαλη.