Το πρόταγμα των ημερών είναι πώς θα βγούμε όρθιοι από την υγειονομική και οικονομική κρίση.

Η εξέγερση του πολυτεχνείου, όταν έγινε, είχε διαφορετικά προτάγματα από τα σημερινά και προετοίμασε τη χώρα να μεταβεί στη δημοκρατία, η οποία σήμερα είναι απολύτως στέρεη. Το πρόταγμα των ημερών είναι πώς θα βγούμε όρθιοι από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Όλα τα άλλα έπονται.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης είναι τεχνικού χαρακτήρα, αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα βελτιωθεί η λειτουργία της επιτροπής ανταγωνισμού, της ΔΙΜΕΑ, τον συγχρονισμό των ηλεκτρονικών πλατφορμών και είναι προς όφελος όλων μας.
Γνωρίζω ότι υπάρχει προβληματισμός στην κυβέρνηση σχετικά με τις πληττόμενες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες που δεν ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ αλλά έχουν τεράστια μείωση στον τζίρο τους, όπως για παράδειγμα είναι τα περίπτερα.
Επίσης η κυβέρνηση πρέπει να δει με περισσότερη ευαισθησία το θέμα των μικροϊδιοκτητών. Μήπως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να τους απαλύνουμε για το 100% του 40% που χάνουν;
Στο θέμα των επιταγών, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις που θα έχουν μεγάλη πτώση τζίρου τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ίσως το 50% πρέπει να γίνει 30%.
Υπάρχει και ένα θέμα με τους επαγγελματίες που προμηθεύουν τους δωρητές και δεν απαλλάσσονται από το ΦΠΑ, όπως συμβαίνει με τους δωρητές.
Παρέμβασή μου στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.