Το θέμα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών αφορά την Περιφέρεια. (Στην Εγνατία Τηλεόραση, στις 10-11-2020)

Το θέμα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών αφορά την Περιφέρεια. Έχω συζητήσει με τους θεσμικούς εκπροσώπους των επαγγελματιών και γνωρίζω τα θέματά τους. Η Περιφέρεια πρέπει φροντίσει για την ευταξία των λαϊκών αγορών, να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους τους,να κάνει τους κατάλληλους ελέγχους ώστε αυτές να ανοίξουν και να μην χάσουν την περίοδο των γιορτών.
Έχουμε μια μικρή αλλά σταθερή μείωση των κρουσμάτων. Το υγειονομικό φορτίο στην Θεσσαλονίκη είναι ακόμα υψηλό και πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος να έχουμε πισωγύρισμα, γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε ότι προτείνουν οι ειδικοί.
Η Ε.Ε. πάντα πορεύεται μέσα από αντιθέσεις και βρίσκει τη μέση λύση. Η Ελληνική πλευρά μαζί με την Αυστρία και κυρίως τη Γαλλία πιέζει για κυρώσεις. Από την άλλη, η ομάδα που είναι μαζί με τη Γερμανία δεν επιθυμεί τις κυρώσεις, κυρίως λόγω του ανοίγματος που έχουν οι οικονομίες τους στο τουρκικό χρέος. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τον Σεπτέμβριο πάρθηκε μια απόφαση από τη σύνοδο κορυφής για κυρώσεις. Αυτή η απόφαση πρέπει να πάρει σάρκα και οστά. Η ελληνική πλευρά συζητάει μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες. Αυτή είναι μία πάγια ελληνική θέση ανεξάρτητα από κυβερνήσεις.
Συζητάμε για την επικαιρότητα στην Εγνατία τηλεόραση, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Λάζαρο Λαζάρου.