ΤΡΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ. (Στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», στις 12-8-2022)

0
Πριν από περίπου έναν μήνα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συμπλήρωσε τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας. Στο μεγαλύτερο μέρος αυτής της πορείας λειτούργησε μέσα σε περιβάλλον κρίσεων, που αντίστοιχό του δεν υπήρξε από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.
Την οργανωμένη από την Τουρκία απόπειρα εισβολής μεταναστών στον Έβρο, τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας, τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και την εκτόξευση των τιμών φυσικού αερίου όπως και την εισαγόμενη άνοδο του πληθωρισμού που καταγράφει ήδη επίπεδα ρεκόρ σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση της ΝΔ χειρίστηκε τις κρίσεις με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, ενώ παράλληλα προώθησε τολμηρές μεταρρυθμίσεις, ανέκτησε την αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη και τον κόσμο, έκτισε ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας πραγματοποιώντας ένα άλμα δυναμικής ανάπτυξης.
Μέσα στον παγκόσμιο τυφώνα, όταν άλλες δυνάμεις λύγισαν η ώρα παρέμεινε όρθια και κατάφερε να πραγματοποιήσει πολλά από αυτά που δεν είχαν γίνει για ολόκληρες δεκαετίες, κάτω από πολύ ευκολότερες συνθήκες. Πέραν της αύξησης του Α.Ε.Π. και των ξένων επενδύσεων, της μείωσης της ανεργίας και των φόρων παρουσίασε ένα εντυπωσιακό νομοθετικό έργο, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Αξίζει να σημειώσουμε τη ρύθμιση για τους δασωθέντες αγρούς όπου με διαδικασίες fast track, αποχαρακτηρίζονται εκατομμύρια στρέμματα εκτάσεων οι οποίες στο παρελθόν αποτελούσαν αγροτική γη και δασώθηκαν εν μέρει λόγω εγκατάλειψής τους σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Επίσης σημαντική και κομβική είναι η νομοθετική ρύθμιση που έρχεται τον Σεπτέμβριο και αφορά τα ανταλλάξιμα και καταπατημένα δημόσια κτήματα. Πρόκειται για τα ανταλλάξιμα ακίνητα και τα καταπατημένα το πρόβλημα των οποίων διάφορες κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες επιχειρούν να επιλύσουν. Τα ακίνητα αυτά που ξεπερνούν τις 70.000, θεωρούνται σήμερα δημόσια κτήματα και πλέον στόχος είναι να δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας στους κατόχους τους. Μέσα από αυτή τη ρύθμιση δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας ,σταματώντας την ομηρία τους από διοικητικές υπηρεσίες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Μέσα σε τρία χρόνια η Ελλάδα έγινε και συνεχίζει να γίνεται πιο ισχυρή, οικονομικά, κοινωνικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Φυσικά στην πορεία αυτή υπήρξαν και λάθη, καθυστερήσεις και αστοχίες. Λάθη που η κυβέρνηση αναγνώρισε και που με στοχευμένες παρεμβάσεις επιχείρησε και επιχειρεί πάντα να διορθώνει. Όμως μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια με συνεχή προσπάθεια και δουλειά, δημιουργεί ένα περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας.
Τίποτα δεν είναι εύκολο. Είναι ένας αγώνας, τον οποίο δίνει η κυβέρνηση μαζί με τους πολίτες ενάντια στην πανδημία, την πληθωριστική αλλά και τη κλιματική κρίση.