Με Γυναίκες εν Δράσει (Χαιρετισμός μου στη συγκέντρωση γυναικών)

Καλησπέρα σας
Η Ρουμπίνη και προσωπικά εγώ σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιά μας για τη σημερινή σας παρουσία εδώ, σ’ αυτό το ανοιξιάτικο αλλά και φθινοπωρινό απόγευμα.
Όταν στεφτήκαμε να σας προσκαλέσουμε είχαμε αμφιβολίες για την ανταπόκριση σας, γνωρίζοντας ότι πέρα από το σύνθετο γυναικείο ρόλο που διαδραματίζετε, ο χρόνος σας περιορίζεται ακόμη περισσότερο από την συμμετοχή σας σε σημαντικές κοινωνικές οργανώσεις της πόλης μας.
Οι οργανώσεις αυτές είναι γνωστές και δεν θα τις απαριθμήσω ώστε να μην αδικήσω κάποια. Πολλές μάλιστα έχουν υπερεκατονταετής  λειτουργία.
Άξονες τους μπορεί να είναι το παιδί, η οικογένεια, η καταγωγή. η παράδοση, η εκπαίδευση και η αλληλεγγύη. Όλες όμως υπηρετούν μια συγκεκριμένη άποψη για την ελληνικότητα και τον τρόπο που αυτή εκφράζεται σήμερα στην κοινωνία. Συγκεκριμένα:
Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι χώρα και όχι τόπος. Πιστεύετε ότι εδώ ζουν Έλληνες και όχι πληθυσμός.
Κρατάτε ψηλά τις σημαίες στα εθνικά θέματα και πρωτοπορείτε στην ενημέρωση των συμπολιτών μας με ενωτικό και ταυτόχρονα θηλυκό τρόπο. Παρακινώντας, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόβαθρο.
Πιστεύετε ότι το κράτος μας είναι ανεξίθρησκο αλλά δεν είναι ουδετερόδοξο.
Σέβεστε τα δικαιώματα των κοινωνικών μειονοτήτων, αλλά δεν επιθυμείτε στο όνομα αυτών των δικαιωμάτων να αποσυντίθεται ο κοινωνικός ιστός.
Διατηρείτε ζωντανά τις μνήμες της παράδοσης γνωρίζοντας ότι λαοί που δεν έχουν μνήμες δεν έχουν μέλλον. Πιστεύετε στη δύναμη της μεσαίας τάξης.  Άλλωστε εκεί ανήκετε οι περισσότερες. Πιστεύετε στη δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης, την οποία υπηρετείτε με πάθος.
Επιθυμείτε να υπάρχει ένα πλαίσιο ασφάλειας για όλους, χωρίς άσυλα και άβατα.
Θέλετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας να βρίσκουν δουλειά ανάλογη με τα προσόντα τους εδώ στην Ελλάδα.
Κατανοείτε τέλος ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα είναι η υπογεννητικότητα.
Έχοντας λοιπόν τις πεποιθήσεις που περιέγραψα λογικό είναι να στηρίζετε και την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα.
Μια τέτοια αλλαγή θα αλλάξει τις πολιτικές στα εθνικά θέματα, στο μεταναστευτικό στην παιδεία και στο οικογενειακό δίκαιο.
Θα μειώσει παράλληλα την ανεργία και θα ενισχύσει την οικογένεια.
Μια τέτοια πολιτική αλλαγή θα κινήσει το κράτος στην ίδια με εσάς κατεύθυνση και όχι σε αντίθετη.
Η ευκαιρία γι’ αυτήν την αλλαγή έρχεται σε λίγες  βδομάδες ή σε λίγους μήνες και  ονομάζεται Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσότακης.
Οφείλουμε να της δώσουμε δύναμη. Ελλάδα μπορούμε.