Παροχή ηλεκτρονικών ψηφιακών συσκευών σε μαθητές

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Στράτος Σιμόπουλος, σε ερώτηση που κατέθεσε μαζί με τους κ.κ. Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, Ανδρέα Κατσανιώτη , Δημήτριο Βαρτζόπουλο, Ιωάννη Παππά και Ξενοφών Μπαραλιάκο, βουλευτές της ΝΔ προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ζήτησε να ενημερωθεί για την δυνατότητα παροχής ηλεκτρονικών ψηφιακών συσκευών σε μαθητές.
Συγκεκριμένα, ζήτησε να ενημερωθεί αν προτίθενται να προχωρήσουν στη δωρεάν χορήγηση ψηφιακών μέσων (τάμπλετ ή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή ) αλλά και γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, μέσω συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος και με εισοδηματικά κριτήρια. Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης στις ψηφιακές δεξιότητες αλλά και της διδασκαλίας εξ’ αποστάσεως.
Στην απάντησή του το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέστειλε το έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ,ΤΣ ΚΑΙ ΕΚΤ, όπου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι:
«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για την ένταξη δράσης προς συγχρηματοδότηση από το ΕΚΤ υπέβαλε πρόταση προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση» (ΕΥΔ ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ) υπό τον τίτλο «Υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την παροχή ηλεκτρονικού φορητού εξοπλισμού» (σχετικά έγγραφα 1458/8-4-2020 και 1517/10-4-2020). Σε συνέχεια της υποβολής της πρότασης βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαιτούμενες ενέργειες ένταξης εκ μέρους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ. Ήδη έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση (αρ.πρ. 64893/23-6-2020) του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την οποία το έργο εντάχθηκε στο εθνικό ΠΔΕ ώστε να ξεκινήσουν οι ενέργειες για την προμήθεια του εξοπλισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ προκειμένου να διατεθεί έγκαιρα ο εξοπλισμός στα σχολεία την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών θα ενταχθεί το έργο στο ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ οπότε και θα συγχρηματοδοτηθεί. Η υποβληθείσα δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 12.165.550 € και καλύπτει τις σχολικές μονάδες όλων των περιφερειών της χώρας.
Στην προσπάθεια αυτή λαμβάνονται υπόψη κριτήρια όπως η βαθμίδα εκπαίδευσης, οι περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, απομακρυσμένες περιοχές, μαθητές που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άτομα με αναπηρία, ρομά, πρόσφυγες, μετανάστες), καθώς και ιδιαίτερες ανάγκες της εκάστοτε σχολικής μονάδας και λοιπά κοινωνικά κριτήρια.»

Αρχείο Ερώτησης

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχείο Απάντησης