ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ-ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Για την κατασκευή του Καλλιτεχνικού Σχολείου προγραμματίζεται να συναντηθούν σήμερα ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Κυρίζογλου και η κ. Νοτοπούλου.
Ελπίζω η τελευταία να «κρατήσει χαμηλά τη μπάλα» και να μην βιαστεί να πανηγυρίσει, χωρίς να γνωρίζει την ιστορία του έργου.
Της θυμίζω ότι το Καλλιτεχνικό Σχολείο δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2006 και ο συγκεκριμένος χώρος δίπλα στην σιδηροδρομική διάβαση της Μενεμένης επελέγη από τον δήμαρχο κ. Κυρίζογλου και το σχετικό γενικό πολεοδομικό σχέδιο εγκρίθηκε με την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης Σαμαρά το 2014 (ΦΕΚ 9/15-1-2014).
Επίσης απ’ ότι γνωρίζω η ίδια δεν αντέδρασε στην πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Παπάφειου, να «φύγει» δηλαδή το σχολείο από την Μενεμένη.
Που είναι λοιπόν το πολυδιαφημισμένο από την κ. Νοτοπούλου κυβερνητικό ενδιαφέρον για τη Δυτική Θεσσαλονίκη;
Μάλλον εξαντλείται στα εγκαίνια έργων που δημοπράτησαν προηγούμενες κυβερνήσεις και στις εξαγγελίες άλλων όπως το ΣΔΙΤ για σχολεία στη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, τα έργα ανήκουν στους πολίτες,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε τους κυβερνητικούς να κάνουν το «μαύρο-άσπρο».