Δ.Τ.: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ κ. ΣΠΙΡΤΖΗ ΚΑΙ ΤΗΣ κ. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προκλητική είναι η στάση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, κ. Σπίρτζη, ο οποίος εγκαινιάζοντας σήμερα την υπόγεια διάβαση της Μενεμένης δήλωσε πως «η συντηρητική παράταξη δεν έδωσε σημασία στην δυτική Θεσσαλονίκη».
Εκτός από το γεγονός πως ο κ. Σπίρτζης παραγνωρίζει σκόπιμα πως η ΝΔ αποτελεί αυτή τη στιγμή για τον τόπο την προοδευτική παράταξη, επιχειρεί ταυτόχρονα να παρουσιάσει μία παραποιημένη εικόνα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Το έργο της υπόγειας διάβασης της Μενεμένης ολοκληρώθηκε σχεδιαστικά, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του και δημοπρατήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά την τριετία 2012-2014 σε στενή συνεργασία με την δημοτική αρχή Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τον δήμαρχο κ. Κυρίζογλου.
Παράλληλα, η ΝΔ το ίδιο χρονικό διάστημα, έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για την δυτική Θεσσαλονίκη και ενδεικτικά υλοποίησε τα ακόλουθα:
  • Δημοπράτησε, εξασφάλισε την χρηματοδότηση και ξεκίνησε το έργο των κόμβων της δυτικής περιφερειακής, για το οποίο επαίρεται η σημερινή κυβέρνηση.
  • Κατασκεύασε και παρέδωσε δεκάδες σχολικές αίθουσες.
  • Δρομολόγησε την επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά.
  • Ανέδειξε το έργο του δυτικού θαλάσσιου μετώπου του Θερμαϊκού κόλπου και
  • Δημοπράτησε το έργο του δίδυμου αποχετευτικού αγωγού.
Πολλά από αυτά τα έργα σφετερίζεται η σημερινή κυβέρνηση είτε με τις ατεκμηρίωτες αναφορές του κ. Σπίρτζη, είτε με τα εκτός πραγματικότητας δελτία τύπου της υφυπουργού κ.Νοτοπούλου, η οποία με την σειρά της προσπαθεί να αναδείξει το ανύπαρκτο κυβερνητικό έργο και πρωθυπουργικό ενδιαφέρον για την δυτική Θεσσαλονίκη.
Δεν χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς τι θα έλεγαν μέσα στον εκλογικό πανικό τους αν είχαν δημοπρατήσει έστω και ένα έργο σε όλη τη Θεσσαλονίκη, όταν πανηγυρίζουν, αφού άφησαν την πόλη επί μέρες χωρίς νερό, για το έργο της συντήρησης του αγωγού από Αραβησσό που θα δημοπρατηθεί το 2019 και για τη μελλοντική δημοπράτηση ενός σχολείου στον Εύοσμο.
Φυσικά, τα έργα δεν ανήκουν στις κυβερνήσεις, αλλά στους πολίτες.
Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι θα τους επιτρέψουμε να κάνουν το  «μαύρο-άσπρο», ενώ  η επόμενη κυβέρνηση, αυτή της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει ως προτεραιότητα την περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών στη Δυτική Θεσσαλονίκη.
 Δείτε τη σχετική δήλωση παρακάτω: