ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Ή ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ

0

Η επιχειρηματικότητα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την αισιοδοξία και τη φιλοδοξία, αλλά οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν ότι για να αποτελέσει μία πετυχημένη δραστηριότητα, οφείλει να συνδυάζεται με αυτοπεποίθηση, εργατικότητα και γνώση του αντικειμένου, ενώ υπάρχουν ορισμένοι άγραφοι κανόνες, η πιστή εφαρμογή των οποίων μπορεί να βοηθήσει, τους μικρομεσαίους κυρίως επιχειρηματίες, να επιβιώσουν μέσα στις πολύ δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Ενδεικτικά αναφέρω τη σημασία της ρευστότητας που απαιτεί και μετρημένη προσωπική ζωή, τη μεγαλύτερη σημασία την οποία δίνω στην ύπαρξη ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, σε σύγκριση με τις λαμπερές δημόσιες σχέσεις και στην καλή οργάνωση του λογιστηρίου.

Κοντά σ’ αυτές τοποθετώ την ανάγκη οι μακρόχρονες επενδύσεις να συνδυάζονται με μακροχρόνιο και όχι βραχυχρόνιο δανεισμό, αλλά και την ανάγκη για ύπαρξηπροσαρμοστικότητος στις αλλαγές των συνθηκών της αγοράς.

Τέλος, δεν πρέπει ποτέ ο επιχειρηματίας να υποτιμά τα όρια των προσωπικών του ικανοτήτων, αν και είναι απόλυτα κατανοητό ότι μια παρόμοια ιδιότητα είναι ανθρωπίνως δύσκολο να υπάρξει.

Περίληψη ομιλίας σε εκδήλωση που οργάνωσε ο όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας

(12-01-2011)