Το βιβλίο «Πολιτιkey» του Στράτου Σιμόπουλου, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού καιΜέλους Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, από τις εκδόσεις Μαίανδρος,επιχειρεί να ξεκλειδώσει τη σκέψη του αναγνώστη για ότι αφορά την πολιτική καιτην οικονομία.

 

Ξεκινώντας από την απάντηση στο ερώτημα «Τι είναι πολιτική;» ο συγγραφέαςσυνεχίζει με την περιγραφή του μεταπολιτευτικού μοντέλου, δίνει σάρκα και οστάστη «Νέα Μεταπολίτευση», σχολιάζει το ρόλο των βουλευτών και των κομματικώννεολαίων, ενώ ασχολείται με βασικές έννοιες όπως είναι αυτή της ελληνικότητας.

 

Όσο για την οικονομία, ως άνθρωπος της αγοράς, κρίνει αυστηρά τηνακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και προτείνει συγκεκριμένες οικονομικέςπαρεμβάσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος. Παρουσιάζει επίσης, τις θέσεις του γιατο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα.

 

Το βιβλίο το οποίο παρουσιάζει, χωρίς «εκπτώσεις», τις απόψεις του όπωςχαρακτηριστικά επισημαίνει ο ίδιος, στηρίζεται σε άρθρα και δημόσιεςπαρεμβάσεις που καλύπτουν μια περίοδο 20 και πλέον χρόνων.