ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0

Εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων και της διοίκησης της Αττικό Μετρό, οι οποίεςπανηγυρίζουν για την πρώτη είσοδο του Μετροπόντικα σε κατασκευασμένο σταθμό τουΜετρό Θεσσαλονίκης.

Οι πανηγυρισμοί όμως δεν συνδυάζονται καθόλου με την προοπτική της περάτωσηςτης βασικής γραμμής με καθυστέρηση άνω των 2 ετών, ενώ ακόμη δεν υπάρχειανάδοχος για την πρώτη επέκταση προς Καλαμαριά. «Επί χάρτου» παραμένουν και τασχέδια για όλες τις υπόλοιπες επεκτάσεις, οι οποίες θεωρητικά μόνο υφίστανταικαι επί της ουσίας θα αργήσουν πολλά χρόνια να τις δουν σε λειτουργία οι κάτοικοιτης Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, χωρίς αντίκρισμα παραμένουν οι συνεχείς επισημάνσεις εκ μέρουςτων θεσμικών παραγωγικών φορέων της πόλης, της ανάγκης υποστήριξης τωνεπαγγελματιών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον άξονα κατασκευήςτου Μετρό, με τους αρμοδίους να αρκούνται μόνο σε σχετικές συναντήσεις καιδιαβουλεύσεις.

Η προσπάθεια ανακούφισης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκηςπρέπει να γίνει πράξη, καθώς οι εργασίες υλοποίησης του έργου, σε συνδυασμό μετην παρατεταμένη και βαθιά ύφεση στην αγορά, οδηγούν σε «λουκέτο» πολλάκαταστήματα και σε απόγνωση τους επαγγελματίες.

(10-03-2011)