ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

0

Έχουν περάσει επτά (7) μήνες από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, διάστημα πουμας επιτρέπει να έχουμε πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο με τονοποίο ενεργεί το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όσο καλή, βέβαια, διάθεση και αν διαθέτει κανείς, θα αντιληφθεί πολύ εύκολαότι ουσιαστικά δεν έχει αρχίσει να υλοποιείται καμία αναπτυξιακή πολιτική, αλλάαντίθετα υπάρχει ένας κορεσμός από εξαγγελίες, χωρίς αντίκρισμα.

Παρακάτω θα δώσω παραδείγματα που αφορούν στο Πρόγραμμα Ρευστότητος τωνΤραπεζών, το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και τονΑναπτυξιακό Νόμο.

Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τον Οκτώβριο, ο κ.Υπουργόςδήλωσε:

«Σε λίγες ημέρες θα υπάρξει στη χώρα ένας πολύ σύγχρονος αναπτυξιακός νόμος,ο οποίος θα είναι μία τομή μετά από πολλές δεκαετίες….. Πιστεύω ότι πολύσύντομα, μαζί με το Σύμφωνο Ρευστότητας που υπογράψαμε πριν από λίγες μέρες μετους τραπεζίτες, το 30% των εγγυήσεων που δόθηκαν στις τράπεζες θα επιστρέψουνστην αγορά.»

Πρόσφατα δήλωσε , όμως ότι: «οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα, είναι πολύχαμηλή η δυνατότητά τους, σχεδόν ανύπαρκτη, να δώσουν στην αγορά χρήματα», ενώο Αναπληρωτής Υπουργός μας διαβεβαίωσε πριν από λίγες μέρες ότι η ενεργοποίησητου επενδυτικού νόμου θα γίνει τον Απρίλιο.

Τον Νοέμβριο παρουσιάζοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο την εισήγηση του για τοΕΤΕΑΝ, ο κ. Υπουργός δήλωνε:  «Προχωρούμε λοιπόν άμεσα στη δημιουργία τουΕΤΕΑΝ, με στόχο να έχουμε μέχρι το τέλος του έτους δρομολογήσει την πρώτηπροκήρυξη».

Προχθές και πάλι στο ραδιόφωνο, ο ίδιος είπε πως το ΕΤΕΑΝ θα λειτουργήσειστα τέλη Απριλίου.

Από μήνα σε μήνα, λοιπόν, μεταθέτουν συνεχώς την έναρξη υλοποίησηςπαρεμβάσεων ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις, ενώ οι άνθρωποι της αγοράςελπίζουμε ότι θα έρθει κάποτε και η στιγμή που θα υλοποιηθούν πραγματικάκάποιες εξαγγελίες.

Δημοσίευση: Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ (26-03-2011)