ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

0
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες της Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο μετά τις συνεχείς φορολογικές επιδρομές της Κυβέρνησης και τη μεγάλη πτώση των πωλήσεων.
Όπως σημειώνει ο Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, κ. Στράτος Σιμόπουλος, η απόγνωση των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν εμφανής στη σημερινή συνέντευξη των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Με πολλές επιχειρήσεις έτοιμες να κηρύξουν στάση πληρωμών και χωρίς καμία δυνατότητα τραπεζικής χρηματοδότησης, δεν θα αργήσει να έρθει, όπως επισημάνθηκε από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων, το Κίνημα των Αγανακτισμένων Επιχειρηματιών, με προφανείς συνέπειες, κυρίως στην απασχόληση.
 Είναι η ώρα, η ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να σταματήσει να ομιλεί για το τι θα κάνει και να προχωρήσει άμεσα, στην επιμήκυνση για 36‑48 μήνες των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ, στην αποπληρωμή των οφειλομένων του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και στην προώθηση μέτρων ανάπτυξης βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Μόνο έτσι θα δώσει ορισμένες ανάσες στην αγορά.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή τις πρόσφατες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, σημειώνει τα εξής:
«Βρισκόμαστε εμπρός σε ένα πολιτικό παράδοξο με την Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει τα δικά της αδιέξοδα στις πλάτες άλλων, να ομολογεί ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.
Η Νέα Δημοκρατία, αντιλαμβανόμενη πλήρως το θεσμικό της ρόλο, έχει ήδη προχωρήσει στην ψήφιση ορισμένων νομοσχεδίων που θεωρεί ότι συμβάλλουν στο ξεπέρασμα της κρίσης, ενώ με την υποβολή του λεγόμενου σχεδίου ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ, έχει δείξει το δρόμο της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος στηρίζεται όμως στη μείωση των φόρων.