Δ.Τ. ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.: «Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ» (19-12-2012)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ αναδεικνύει τρεις μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους

Κατά τις προκαταρκτικές εργασίες για την κατασκευή της επέκτασης του Μετρό προς το Αιγάλεω ήρθαν στο φως σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στις θέσεις των σταθμών Ελαιώνας, Αιγάλεω και στο Φρέαρ εξαερισμού Προφήτης Δανιήλ.
Συγκεκριμένα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν:
  • Αρχαία Ιερά Οδός – Σταθμός Αιγάλεω.
Πρόκειται για τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού που πλαισιώνεται από αναλημματικούς της τοίχους καθώς και από παρόδιο νεκροταφείο
  • Την αρχαιότερη γέφυρα της Ελλάδος – Σταθμός Ελαιώνας.
Πρόκειται για 3 βάθρα θεμελίωσης γέφυρας του Κηφισού ποταμού
  • Αρχαία Ιερά Οδός – Φρέαρ Προφήτη Δανιήλ
Πρόκειται για τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού με τον αναλημματικό της τοίχο, το οποίο χρονολογείται από τα γεωμετρικά χρόνια έως τα ύστερο-ρωμαϊκά έτη
Η ΑΤΤΙΚΟΜΕΤΡΟ ΑΕ ανέδειξε τους τρεις προαναφερόμενους αρχαιολογικούς θησαυρούς και σήμερα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι παραδίδονται στο κοινό της πόλης (βλέπετε φωτογραφίες).
Αμέσως μετά την μικρή τελετή παράδοσης, ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε ότι «για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ και Υπουργείου Πολιτισμού, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, επιτυγχάνοντας με αυτό το τρόπο άριστη ισορροπία μεταξύ των έργων κατασκευής και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Χάρις σε αυτή τη συνεργασία οι πολίτες απολαμβάνουν σήμερα το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα στην κατασκευή του Μετρό αλλά και στην ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών θησαυρών».

Για την παραπάνω εξέλιξη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, κ.Χρήστος Τσίτουρας δήλωσε ότι:

<span style=»font-size:12.0pt;font-family:» times=»» new=»» roman»,»serif»;=»» mso-farea