Δ.Τ. ΤΗΣ «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.»: Η ΟΣΚ ΑΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ 30 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΕ 14 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (21-2-2013)

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Η ΟΣΚ ΑΕ προγραμματίζει 30 νέα έργα σε 14 δήμους της Θεσσαλονίκης

Στράτος Σιμόπουλος: «Μείωση της διπλοβάρδιας στη Θεσσαλονίκη»

Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου2013 –  Σειρά συναντήσεων με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της σχολικής στέγης πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, συνοδευόμενος από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΚ ΑΕ Ηρακλή Δρούλια και τον Αντιπρόεδρο Μιχάλη Δούναβη. Με προτεραιότητα την περαιτέρω μείωση της διπλοβάρδιας στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των συναντήσεων οριστικοποιήθηκε ο προγραμματισμός για την κατασκευή 30 νέων σχολικών διδακτηρίων στην περιοχή.
Δεκατέσσερα νέα έργα προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, θα υλοποιηθούν από την ΟΣΚ ΑΕ με χρηματοδότηση από το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων «Ελληνική Παιδεία ΙΙΙ». Χθες υπεγράφη από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο η αίτηση εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι o βαθμός ωριμότητας των έργων είναι πολύ υψηλός, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες των14 έργων και προγραμματίζεται άμεσα η δημοπράτησή τους. Παράλληλα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των 16 σχολικών μονάδων του έργου ΣΔΙΤ της ΟΣΚ ΑΕ από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης JESSICA [Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas]. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τημελέτη, κατασκευή, τεχνική διαχείριση και συντήρηση για 25 χρόνια του έργου ΣΔΙΤ ανέρχεται σε 89,1 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το τρίτο έργο της ΟΣΚ ΑΕ το οποίο θα υλοποιηθεί με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης JESSICA και ξεπερνάει με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα της χρηματοδότησης από τις ελληνικές τράπεζες. Επιπλέον των παραπάνω 30 έργων έχουν ήδη ενταχθεί άλλα 4 έργα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας με φορέα υλοποίησης την ΟΣΚ ΑΕ.
«Τριάντα νέα έργα σε 14 δήμους της Θεσσαλονίκης θα ανακουφίσουν σημαντικά το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης στο νομό μας» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καταγράφοντας μαζί με το κλιμάκιο της ΟΣΚ ΑΕ τις τρέχουσες ανάγκες ανά Δήμο. Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα προβλήματα της σχολικής στέγης αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα από τη μείωση της διπλοβάρδιας στους Δήμους της Θεσσαλονίκης, από 21% το 2005 στο 7%περίπου το 2012.

<p class=»MsoNormal» style=»margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;text-align:justify