Δ.Τ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ (22-2-2013)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων – Μενεμένης η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, στελεχών της Διοίκησης του Δήμου, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΚ κ. Ηρακλή Δρούλια και κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή τους σε θέματα και ζητήματα που αφορούν το Νομό Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ξεκίνησε η συζήτηση με θέμα τη δημιουργία νέων και σύγχρονων σχολικών μονάδων στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στις σχολικές μονάδες οι οποίες εκτελούνται ή βρίσκονται ήδη υπό εκτέλεση και δήλωσε χαρακτηριστικά :«Στο Δήμο μας έχουμε ήδη αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε μερικά Νηπιαγωγεία που ακόμα ισχύει το καθεστώς της διπλοβάρδιας και σε κάποια σχολικά κτίρια τα όποια είναι πολύ παλιά. Με την κατασκευή των νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στα Νηπιαγωγεία και τα νέα διδακτήρια θα δώσουν νέα πνοή σε εκπαιδευτικούς και μαθητές».

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων έργων δήλωσε ότι «Με συντονισμένες προσπάθειες, συνεργασία και καταγραφή των τρεχουσών αναγκών ανά δήμο, καταφέρνουμε να ανακουφίσουμε άμεσα το οξύ πρόβληματης σχολικής στέγης στο νομό, με άμεσες λύσεις».

 

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ:

Σχολικές μονάδες του έργου ΣΔΠ της «ΟΣΚ Α.Ε.»

  1. 9Ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων

Έργα της «ΟΣΚ Α.Ε.» που έχουν ενταχθεί στοΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας

1.5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης

2.11ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων

Σχολικές μονάδες που θα υλοποιηθούν από την «ΟΣΚΑ.Ε.» μέσω του δανείου με την ΕΤΕπ

  1. 8ο& 2ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων με τη μέθοδο της προκατασκευής
  2. 9οΝηπιαγωγείο Αμπελοκήπων με τη μέθοδο της προκατασκευής
  3. 6οΔημοτικό Σχολείο Μενεμένης