Δ.Τ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΕΙΝΟΥΝ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ» (22-2-2013)

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

22-2-2013

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

ΣΕ ΧΩΡΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΕΙΝΟΥΝ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

 Το ενδεχόμενο ανάδειξης της στοάς του Αγίου Μηνά σε τουριστικό προορισμό, με τη στέγαση στους χώρους της παραδοσιακών επαγγελμάτων που τείνουν υπό εξαφάνιση, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου και τους επικεφαλής του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.).
Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι η αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής – η στοά του Αγίου Μηνά είναι ιδιοκτησίας του ΟΣΚ- στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τη χρηματοδότηση από κονδύλια του ΕΣΠΑ, θα δημιουργήσει έναν σημαντικό πόλο έλξης τουριστών και θα συμβάλλει επίσης στην ανάδειξη του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά και του Εβραϊκού Μουσείου που στεγάζονται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο.

Φωτογραφία από τη συνάντηση του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου και τα στελέχη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.), στην ιστοσελίδα του Δήμου.