Δ.Τ: «ΦΙΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ»

Θεσσαλονίκη 05/04/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΙΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ
Η σημερινή φιέστα που διοργανώνει η Κυβέρνηση, με αφορμή τη διάνοιξη όλης της υπόγειας σήραγγας του Μετρό Θεσσαλονίκης, έρχεται ως συνέχεια και αποτελεί προπομπό, άλλων παρόμοιων τελετών, για έργα στην εκτέλεση των οποίων είχε πολύ μικρή συμμετοχή, ενώ επιπρόσθετα ορισμένα τα πολέμησε.
Ειδικά για το Μετρό Θεσσαλονίκης, οφείλω να θυμίσω ότι παρέλαβε το έργο με όλα τα προβλήματα λυμένα (υποκατάσταση εργολάβου, θέσπιση διαιτησιών, παραλαβή σταθμών Παπάφη, Νέας Ελβετίας, εξασφάλιση χρηματοδότησης επιπλέον αρχαιολογικών εργασιών, απαλλοτριώσεις, παραλαβή τμήματος αμαξοστασίου από το Δήμο και αντιπλημμυρικό έργο στη Νέα Ελβετία).
Μόνο πρόβλημα που έπρεπε να λύσει ήταν η τυχόν υπέρβαση της οριακής προθεσμίας του έργου και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων στο Σταθμό Βενιζέλου για το οποίο βρήκε λύση, αφού πέρασαν δυο χρόνια, με απροσδιόριστο ακόμη κόστος και χρόνο υλοποίησης.
Στα παραπάνω προσετέθη, μάλιστα, και η διαχείριση του θέματος της ανάδειξης των νέων ευρημάτων στην Αγία Σοφία.
Τους καλώ, λοιπόν, να σταματήσουν τις επικοινωνιακές κινήσεις, να λύσουν τα λίγα προβλήματα που υπάρχουν, πλέον, στο έργο και να φροντίσουν να το παραδώσουν ένα ολοκληρωμένο και όχι «κουτσουρεμένο» έως το Συντριβάνι.