ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

 

                                                                                                                       Θεσσαλονίκη 01/04/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι μεταρρυθμίσεις με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η ευρύτατη χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών αποτελούν τον μοναδικό δρόμο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα. Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να μειωθεί η ανεργία των νέων και να ανακοπεί το κύμα του brain drain, που οδηγεί στο εξωτερικό ένα μεγάλο μέρος του καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η χθεσινή συζήτηση του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτου Σιμόπουλου, με τέσσερις εκπροσώπους της νεολαίας.
Οι κ.κ. Μιχάλης Λαγκώνας (χειριστής ιατρικών μηχανημάτων), Αστέριος Κουκουλάς (μαθηματικός), Δημήτρης Ιωαννίδης (γεωπόνος) και Θανάσης Τζάπος (μηχανολόγος μηχανικός) επεσήμαναν τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νέος αναζητώντας μία αξιοπρεπή εργασία, η οποία να σχετίζεται με τις σπουδές του.
Από την πλευρά του ο κ. Σιμόπουλος τόνισε πως τα προγράμματα των ελληνικών Α.Ε.Ι. έχουν μικρή σχέση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή είναι πολύ περιορισμένη η συνεργασία των ιδιωτικών επιχειρήσεων με τα πανεπιστήμια.
Παράλληλα, κατά τον κ. Σιμόπουλο, καίρια είναι και η ανάγκη πιστοποίησης των επαγγελμάτων.
«Οι μεταρρυθμίσεις, που θα φέρουν επενδύσεις, καθώς και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, θα οδηγήσουν στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας. Έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα σε κλάδους, όπως η ενέργεια, η γεωργία, ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε» κατέληξε ο ίδιος.
Ολόκληρο το βίντεο της συζήτησης μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.