ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ (Εφημερίδα «Metrosport» 24-11-2013)

0
H νίκη της εθνικής ομάδας  ποδοσφαίρου απέναντι στη Ρουμανία και η πρόκριση της χώρας μας στο μουντιάλ της Βραζιλίας ανακάλεσε μνήμες από το 2004.
Η Εθνική Ελλάδας ενώνει όλους τους πολίτες της χώρας και συγκινεί τους Έλληνες της διασποράς. Μια παρόμοια όμως ομάδα χρειαζόμαστε και εκτός των αγωνιστικών χώρων.
Μια «Εθνική Ελλάδας» χρειαζόμαστε στην πολιτική, για να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση των διαρθρωτικών αλλαγών, του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης και της υιοθέτησης ενός νέου  παραγωγικού μοντέλου.
Μια «Εθνική Ελλάδας» χρειαζόμαστε στην οικονομία, για να την καταστήσουμε ανταγωνιστική, ανεβαίνοντας στην παγκόσμια κατάταξη.
Μια «Εθνική Ελλάδας»  χρειαζόμαστε καθένας στην πόλη του, για να επιλύουμε με διάθεση συνεργασίας τα καθημερινά προβλήματα, αλλά και να δημιουργούμε υποδομές για το μέλλον.
Χρειάζονται ωστόσο προϋποθέσεις για μια τέτοια «Εθνική Ελλάδας», δηλαδή  όραμα, ομοψυχία και επίμονη προσπάθεια. Να συμβάλει καθένας μας από τη θέση που βρίσκεται στην κατάκτηση της νίκης, εγκαταλείποντας στείρες λογικές του παρελθόντος. Να συμμετέχουμε όλοι, στην πράξη, χωρίς περιττά λόγια, εντυπώσεις και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.