Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ !

0

Διαβάζω σήμερα ότι  η κυβέρνηση εξετάζει επέκταση του περσινού προγράμματοςγια την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος κατά 10 δισ. ευρώ.

Οι ίδιοι, δηλαδή, άνθρωποι που όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατακεραύνωναντην τότε κυβέρνηση της ΝΔ, ότι χαρίζει χρήματα στους τραπεζίτες, σήμερααλλάζουν πλήρως θέση χωρίς δισταγμό. Τι άλλαξε; Ταδεδομένα σίγουρα δεν άλλαξαν. Η οικονομική κρίση και τότε και τώρα είναιπαρούσα. Μήπως δεν γνώριζαν τότε πώς λειτουργεί η οικονομία και τον πολύσημαντικό ρόλο που παίζει σ’ αυτή ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα ή το μόνο πουτους ενδιέφερε ήταν η εξουσία και τα συνθήματα του τύπου «λεφτά υπάρχουν, αλλάγια τους τραπεζίτες» ήταν μια μορφή ανέξοδου λαϊκισμού; Δεν μπορώ να φαντασθώότι ισχύει το πρώτο και είμαι σίγουρος, δυστυχώς, ότι ισχύει το δεύτερο. Όλαγια την εξουσία, ανεξάρτητα με τα μέσα που χρησιμοποιούνται και αδιάφορο εάνέτσι τραυματίζεται όλη η αξιοπιστία της πολιτικής.

Αξιοπιστία απαιτούν οι πολίτες και μάλιστα από όλες τις συνιστώσες τουπολιτικού φάσματος. Διαφορετικά κινδυνεύουμε, όλοι όσοι λίγο ή πολύ κάνουμεπολιτική να φαντάζουμε, σε πολύ λίγο διάστημα, μέσα στα γκρίζα μας κουστούμια,εισπράκτορες της δικής μας πλήρους ανεπάρκειας.

Τέλος, επιμένω ότι οι αλλαγές σε πρόσωπα και δομές που θα συμβάλουν στηναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος μπορούν ευκολότερα να δρομολογηθούν στη ΝέαΔημοκρατία, η οποία είναι στην αντιπολίτευση και διαθέτει έναν αρχηγό, τονΑντώνη Σαμαρά, που έχει ευρεία λαϊκή νομιμοποίηση και ταυτόχρονα δενδιαχειρίσθηκε ουσιαστικά εξουσία για περίπου 20 χρόνια.

Δεν έχει δημοσιευθεί. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (04-05-2010)