ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ «ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

0

Η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, και η υιοθέτηση ενόςεπώδυνου για τον Ελληνικό λαό, πακέτου οικονομικών μέτρων αποτελεί, ταυτόχρονακαι μία ομολογία πλήρους αδυναμίας του πολιτικού μας συστήματος να διαχειρισθείέως σήμερα τις τύχες της χώρας.

Για την εξέλιξη αυτή σαφώς τη μεγαλύτερη ευθύνη  έχουν τα δύο μεγάλακόμματα εξουσίας, ενώ μερίδιο ευθύνης ανήκει και στα κόμματα της αριστεράς, ταοποία στο όνομα της προάσπισης των συμφερόντων του λαού, ουσιαστικά εμπόδιζανκάθε προσπάθεια προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών που είχε ανάγκη ο τόπος.

Το ζητούμενο όμως σήμερα για όλο το πολιτικό σύστημα, είναι να δώσει στουςπολίτες και την αίσθηση ότι υπάρχει ελπίδα.  Σημαντικό ρόλο σε μια τέτοιακατεύθυνση πρέπει να παίξει η ΝΔ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ναγίνει το «καταφύγιο ελπίδας» των πολιτών.  Γι΄ αυτό το λόγο, κατά τη γνώμημου,  στη βουλή, προτίθεται  σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς να πει «ΟΧΙ σταμέτρα», διαβεβαιώνοντας βέβαια παράλληλα τους δανειστές μας ότι θα τιμήσει τιςσυμφωνίες που θα υπογραφούν.

Με τον τρόπο αυτό, ανεξάρτητα από τις φωνές στο εσωτερικό της, οι οποίεςθέλουν το ΝΑΙ και απηχούν πραγματικά τη γνώμη ενός τμήματος της«μεσομεγαλοαστικής» τάξης,  στέκεται ως μεγάλο λαϊκό κόμμα δίπλα στιςκοινωνικές εκείνες ομάδες που εκφράζουν την πλειοψηφία των πολιτών.

 Η ΝΔ ενεργώντας  μάλιστα έτσι σήμερα, ενεργεί, όχι με όρουςπολιτικού συμφέροντος, αλλά με όρους εθνικούς.  Διότι είναι εθνική επιταγήγια ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσφέρει μια διέξοδο στουςπολίτες, προβάλλοντας ένα άλλο εναλλακτικό δρόμο εξόδου από την κρίση.Διαφορετικά θα εμπεδωθεί  στη συνείδηση του λαού  η αντίληψη  εκείνηπου θέλει,  τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας να συμβαδίζουν απολύτως και κανένα να μην αποτελεί τη λύση, αλλά από κοινού να αποτελούν το πρόβλημα.

Μια τέτοια κατάσταση θα αποτελέσει θρυαλλίδα για το πολιτικό σύστημα με ανεξέλεγκτες πιθανώς συνέπειες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν τουςπολίτες σε επιλογές που θα περικλείουν  «επίδοξους σωτήρες» και «λαϊκούςήρωες» κάθε μορφής.

Για να ολοκληρωθεί όμως η πολιτική κίνηση που περικλείει  το «ΟΧΙ σταμέτρα», πρέπει να συνοδευθεί με κινήσεις αυτοκάθαρσης της ΝΔ, αποκήρυξης μέρουςτου πρόσφατου  κυβερνητικού παρελθόντος το οποίο έχει  και αυτόευθύνη για την σημερινή κατάσταση και προώθηση ταυτόχρονα  ενός προγράμματος με ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής.

Οφείλει βέβαια η ΝΔ όπως και παλαιότερα έχω τονίσει να δημιουργήσει εκείνεςτις δομές και να προωθήσει εκείνα τα πρόσωπα που θα τις επιτρέψουν να έχειπλήρη επαφή με την κοινωνία, ώστε να μπορεί να αφουγκράζεται τους καημούς καιτις ελπίδες της.

Συμπερασματικά λοιπόν, το «ΟΧΙ στα μέτρα» από τη ΝΔ είναι απαραίτητοσήμερα και παρά την αντίρρηση που διατυπώνει σ΄ αυτήν την επιλογή ένα τμήμα τηςβάσης της, είναι «επιλογή ελπίδας» για τόπο και προσφέρει τα μέγιστα στησταθερότητα του πολιτικού μας συστήματος.

Δεν έχει δημοσιευθεί. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (06-05-2010)