0

Σε λίγεςώρες ξεκινά μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις από το 1974 μέχρισήμερα, με την οποία κλείνει ο κύκλος της Μεταπολίτευσης και ανοίγει εκείνοςτου νέου τρόπου διακυβέρνησης, τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς έχει ονομάσει «ΝέαΜεταπολίτευση». 

 

Η οικονομικήπολιτική που ακολουθήθηκε τα δυο τελευταία χρόνια έχει αποτύχει. Η εμμονή σεοριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων σε συνδυασμό με τη φορολογικήεπιδρομή οδήγησαν σε ύφεση, αποδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα και όξυνση τωνκοινωνικών προβλημάτων, με μεγαλύτερο από όλα αυτό της ανεργίας.

 

Η συνέχιση,επομένως, πολιτικών που αποδεδειγμένα δεν απέδωσαν καρπούς, δεν βοηθούν στηνεκτόνωση της κρίσης αλλά αντιθέτως οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση τωνδημοσιονομικών στοιχείων.

 

Για αυτό,λοιπόν, την Κυριακή αλλάζουμε και πολιτικές αλλά και πρόσωπα που μας οδήγησανστη σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση. 

 

Και επειδήψηφίζω σημαίνει εμπιστεύομαι, δεν θα πρέπει να χαρίσουμε τη ψήφο μας αλλά νααποφασίσουμε υπεύθυνα για την πατρίδα μας, για εμάς και τα παιδιά μας. 

 

Η ΝέαΔημοκρατία έχει κτίσει με συνέπεια, οικονομική  και πολιτική πρόταση γιατις 7 Μαΐου και επέβαλλε την ατζέντα των εκλογών. Κατέθεσε κοστολογημένοπρόγραμμα εξόδου από την κρίση, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους άξονες για τηστήριξη της μεσαίας τάξης, των δανειοληπτών, των ανέργων και πρότεινε τρόπουςγια την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αναδιάρθρωση της δημόσιαςδιοίκησης και τις ιδιωτικοποιήσεις. 

 

Είναι,δηλαδή, έτοιμη να αναλάβει την τύχη της Ελλάδας. 

 

Διαθέτεισχέδιο, όραμα, τόλμη και πολιτική βούληση. Το μόνο που χρειάζεται είναι δίπλαστο θυμό και την οργή που αισθάνονται οι πολίτες, να προστεθεί και η παράμετροςτης σοβαρότητας. 

 

ʼλλωστε,όπως έχει γράψει και ο Οδυσσέας Ελύτης, «από εμάς θα εξαρτηθεί ο Παράδεισος ή ηΚόλαση που θα χτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας».