Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

0

Το συνέδριο της ΝΔ σηματοδότησε το τέλος μιας περιόδου, η οποία χαρακτηρίσθηκεαπό εσωστρέφεια, φυσιολογικό άλλωστε επακόλουθο μιας μεγάλης εκλογικής ήττας,μίας επώδυνης εσωκομματικής διαδικασίας εκλογής προέδρου και μιας πολύμηνηςπροσυνεδριακής διαδικασίας. Η διαδικασία, βέβαια, αυτή ανέδειξε ταυτόχρονα καιόλες εκείνες τις συνιστώσες που θα καθορίσουν τη Νέα Δημοκρατία ως κόμμα τουκοινωνικού φιλελευθερισμού, αλλά και έφερε στο προσκήνιο και τα νέα πρόσωπα ταοποία θα συμμετέχουν στα συλλογικά όργανα.

Έτσι, μετασυνεδριακά η Νέα Δημοκρατία έχοντας

  • κάνει την αυτοκριτική της όπου χρειαζόταν,

  • αναδείξει τις θετικές πλευρές του κυβερνητικού της έργου,

  • ανανεώσει το στελεχιακό της δυναμικό και

  • αποσαφηνίσει την ιδεολογική της ταυτότητα

είναι πλέον έτοιμη να αντιπολιτευτεί με δύναμη, με ουσία και συνέπεια τηνκυβέρνηση.

Προμετωπίδα της προσπάθειάς της αυτής θα είναι η οικονομία και ηεπιχειρηματικότητα, με την τελευταία να αποτελεί και μέρος της λύσης στοαναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας.

Με βάση το «όχι» στο μνημόνιο, το οποίο όσο περνά ο χρόνος θα γίνεταιπερισσότερο κατανοητό από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα αναδείξει έναδιαφορετικό μείγμα πολιτικής, ικανό να βγάλει τη χώρα από την ύφεση.

Κορμός αυτής της πολιτικής θα είναι και τα μέτρα τα οποία θα παρουσιάσει οπρόεδρος Αντώνης Σαμαράς στις 7 Ιουλίου στο Ζάππειο.

Βέβαια, και σε επίπεδο προγράμματος θα αρχίσει μία ουσιαστική επεξεργασίαθέσεων, οι οποίες θα έχουν ένα συνεκτικό περιεχόμενο που θα βασίζεται στιςαρχές οι οποίες έχουν καθορισθεί από το συνέδριο.

Με όπλο αυτές τις αρχές θα προσπαθήσει να διευρύνει την επιρροή της σε όλοτο φάσμα του πολιτικού συστήματος και δεν θα τις νοθεύσει προσπαθώντας νακερδίσει ταλαντευόμενους πολίτες.

Με απλά λόγια ξεκινά η ανάκαμψη του κόμματος, το οποίο μέσα από μίαστρατηγική ελπίδας για τον τόπο, μπορεί να γίνει και το καταφύγιο ελπίδας τωνπολιτών.

Δημοσίευση: Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ (06-07-2010)