1. Σεμια εποχή απαξίωσης της πολιτικής, τι πρέπει να αλλάξει, θεσμικά και πολιτικά,στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος;

«Τολμώ ναπω, τα πάντα. Από το 1981 μέχρι σήμερα η πολιτική στη χώρα μας έχει πάρει λάθοςδρόμο. Διαμορφώθηκε ένα κλίμα καταναλωτικής ευημερίας με αποτέλεσμα ηπαραγωγική βάση της χώρας να αποδιαρθρωθεί. Το στοίχημα που πρέπει νακερδίσουμε στις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι να κατορθώσουμε να τη κτίσουμεξανά. Να αποδείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που κάποιοι θέλησαν ναμας πείσουν ότι είναι μονόδρομος. Πρέπει να γίνουμε πιο παραγωγικοί και ναπετύχουμε μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στονιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, με ισοδύναμα μέτρα θα μπορέσουμε να βάλουμε τέλοςστην περικοπή μισθών στο δημόσιο τομέα και συντάξεων. Πέρα, όμως, από τοαναπτυξιακό σοκ, χρειάζεται και  συνταγματική αναθεώρηση. Κινήσεις όπως ηεφαρμογή αναδρομικού πόθεν έσχες υπουργών, αλλαγή του νόμου περί ευθύνηςυπουργών, επανεξέταση του αριθμού βουλευτών-βουλευτών Επικρατείας και ηκατάργηση προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα βουλευτικά καθήκοντα κινούνταιπρος αυτήν την κατεύθυνση. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η δέσμευση μας νααποσύρουμε το νόμο Ραγκούση».

2. Πως σεαυτήν την τόσο δύσκολη συγκυρία αλλά και υπό αυτές τις πολιτικές συνθήκες ακόμηκαι τις επιθέσεις σε πολιτικούς, παίρνει κάποιος την απόφαση να είναι υποψήφιοςβουλευτής;

«Αυτήν τηνερώτηση μου την κάνουν πολλοί φίλοι. Το εύκολο, κύριε Πλάκα, θα ήταν ναασχολούμαι αποκλειστικά με την επιχείρηση και την οικογένεια μου και ναπαρακολουθώ τις εξελίξεις από απόσταση, κριτικάροντας εκ του ασφαλούς. Επειδή,όμως είμαι ενεργός πολίτης και μου αρέσει να τολμώ στα δύσκολα, προτίμησα ναεκτεθώ σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει ανάγκη ανθρώπους των πράξεων. 

Για αυτόπήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, θέλοντας να μεταφράσωτην τριαντάχρονη εμπειρία μου, ως μηχανικός, από τα εργοτάξια και την αγορά σεπαρεμβάσεις και δράσεις, κυρίως σε επίπεδο μικροοικονομίας, με στόχο ναδημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες στην αγορά. Προφανώς θα συμβάλλω έτσι, μεκάποιον τρόπο, στη μείωση της ανεργίας, η οποία αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερηγάγγραινα της ελληνικής κοινωνίας».

3.Η ΝέαΔημοκρατία δεσμεύεται ακόμη για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου; Πως μπορείνα γίνει δεδομένου ότι υπάρχει και η γαλάζια υπογραφή στη δανειακή σύμβαση;

Ναι, η ΝΔυπέγραψε τη δανειακή σύμβαση. Ψήφισε, όμως, τη μεγαλύτερη μείωση χρέους, τημεγαλύτερη μείωση τόκων που έγινε ποτέ και την επιμήκυνση της αποπληρωμής τουχρέους κατά 30 χρόνια και αποτρέψαμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Σε ό,τι αφοράστην επαναδιαπραγμάτευση, δεν είναι ο Αντώνης Σαμαράς που άλλαξε θέση σε αυτότο θέμα. Οι Ευρωπαίοι βλέπουμε να αλλάζουν θέση  και να αντιλαμβάνονταιότι συνολικά η ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην κρίση χρειάζεται άλλοβηματισμό. Επομένως η ΝΔ, με την υπογραφή της, κρατά την Ελλάδα μέσα στηνΕυρώπη και με τη μέθοδο των ισοδυνάμων μέτρων θα μπορέσει ως κυβέρνηση νατροποποιήσει τη δανειακή σύμβαση». 

4. Ποιοι θαείναι οι άξονες του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ; Δεσμεύεστε πως δεν θαυπάρξουν νέα μέτρα;

Μα, για αυτόέχουμε προτείνει ισοδύναμα μέτρα. Για να μην επιβαρυνθούν και πάλι τα μόνιμαυποζύγια. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε με αύξηση φόρων στα τυχερά παιχνίδια ναεπαναφέρουμε στα προηγούμενα επίπεδα τις χαμηλές συντάξεις. Δεν είναι, επίσης,δίκαιο, ούτε αναπτυξιακό να πληρώνουν φόρους και χαράτσια οι πιο αδύναμοι. Απόεκεί και πέρα θεωρώ πως ήρθε η ώρα να ενώσουμε τους κρίκους της ανάπτυξης. Οιπροτάσεις που έχει καταθέσει η Ν.Δ. κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Μείωσηφορολογικών συντελεστών, ενιαίος φόρος ακινήτων, ίδρυση υφυπουργείου Επενδύσεωνπαρά τω Πρωθυπουργώ, σταθερό δεκαετές φορολογικό καθεστώς επενδύσεων,απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, ανακήρυξη ΑΟΖ, εκταμίευση κονδυλίων ΕΣΠΑμε έμφαση στην επιχειρηματικότητα νέων και αυτοαπασχολούμενων, εκσυγχρονισμόςδημόσιου τομέα, εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και επανασύσταση τουΥπουργείου Μακεδονίας-Θράκης με ουσιαστικές αποκεντρωμένες αρμοδιότητες, είναιορισμένοι από τους «κρίκους» που ανέφερα παραπάνω». 

5. Αν δενυπάρξει αυτοδυναμία γιατί λέτε θα πάμε πάλι σε εκλογές; Αν δηλαδή οι πολίτεςδώσουν με την έλλειψη αυτοδυναμίας εντολή για συνεργασίες γιατί να μηνυπάρξουν; Γιατί να μην υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ καθώς ουσιαστικά και ταδύο κόμματα θέτουν το ίδιο διακύβευμα.

«Θα σαςυπενθυμίσω τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά πως με «συγκυβερνήσεις αταίριαστωνσυνεταίρων» η χώρα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Και είναι λογικό. Μιακυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις χωρίς ναακροβατεί σε εύθραυστες ισορροπίες και θα έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στιςσυζητήσεις με τους πιστωτές μας. Από εκεί και πέρα πώς είναι δυνατόν αυτοί πουμας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση να μιλούν για αυτοδύναμη Ελλάδα; Η ΝΔ ζητάκαθαρή εντολή για να αλλάξει τα πάντα και να ξεκινήσει η νέα μεταπολίτευση.Αυτό, άλλωστε, είναι σήμερα και το πιο δυνατό κοινωνικό αίτημα».

<span style=""font-size:12.0pt;font-family:"" times="""" new"