Το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο τουΟργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing, Γιάννη Μπουτάρη, επισκέφθηκε τομέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αναπληρωτής ΓραμματέαςΠαραγωγικών Τομέων του κόμματος, Στράτος Σιμόπουλος, και του κατέθεσεολοκληρωμένη πρόταση για τη συγκρότηση της «Κιβωτού των Θεσσαλονικέων», για τησυμπλήρωση 100 χρόνων (2012) από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Η «Κιβωτόςτων Θεσσαλονικέων» έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας «Thessaloniki Forward»η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πολυμεσικού portal το οποίο θα αναδείξειτην πόλη σε τουριστικό προορισμό.

«Στη Διασπορά υπάρχει μια δεύτερη Θεσσαλονίκη. Στόχος της «Κιβωτού» είναι νασυμμετάσχουν οι απόδημοι Θεσσαλονικείς στο κορυφαίο αυτό γεγονός, ναεπισκεφθούν την πόλη καταγωγής τους, να επιστρέψουν και να τιμήσουν τη γενέθλιαγη. Να ανανεώσουν τους δεσμούς τους με τη Θεσσαλονίκη και να γίνουν μέρος τηςπροσπάθειας να υιοθετήσουμε μια νέα νοοτροπία η οποία θα αναδείξει τηνεξωστρέφεια της πόλης, θα προβάλει την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιάκαι θα στηρίξει τη δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία. Η λέξη «ανάπτυξη» θααποκτήσει ουσία και περιεχόμενο, μόνο όταν προωθηθεί με συγκεκριμένες δράσειςκαι παρεμβάσεις και όταν πάψει να εγκλωβίζεται στην αδάπανη λογική των εύκολωνμεγαλοστομιών» ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπήςτης ΝΔ για το ενδιαφέρον που επέδειξε για τις εορταστικές εκδηλώσεις του 2012.