Αντίθετος στην πρόθεση της διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ναδημιουργήσει Κεντρική Λαχαναγορά στην περιοχή Πετριτσίου της Βουλγαρίας δήλωσεο Στράτος Σιμόπουλος, στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012, μετο προεδρείο του Συνδέσμου Εμπόρων της Κεντρικής ΛαχαναγοράςΘεσσαλονίκης. 

«Η Πολιτεία οφείλει να επανεξετάσει τη θέση της σε μια πολύ δύσκολη συγκυρίαγια τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, τα οποία τροφοδοτούν σε μεγάλο βαθμό τηλαχαναγορά» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης,προσθέτοντας πως «η πρόθεση της ΚΑΘ Α.Ε. εκφράζεται σε μια περίοδο κατά τηνοποία το μεγαλύτερο τμήμα του τζίρου της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκηςπροέρχεται από Βούλγαρους πελάτες».

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σιμόπουλος, «πρέπει να στηρίξουμε τουςΈλληνες εμπόρους. Η Ελλάδα από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής στην αλυσίδαπαραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων υπερτερεί έναντιτης Βουλγαρίας, διότι τις τελευταίες δεκαετίες ο ιδιωτικός, κυρίως, τομέας έχειεπενδύσει σημαντικά κεφάλαια στη γεωργία». 

<w:LsdEx